NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Donează garsoniera în schimbul unei locuințe sociale. O pășcăneancă renunță la casă în schimbul liniștii

O femeie în vârstă de 75 de ani din Pașcani  vrea să facă un schimb de locuință cu Primăria. 

Aceasta a venit astăzi la audiențele la care a fost prezent viceprimarul Vasile Axinte, căruia i-a explicat problema pe care o întâmpină. Ștefania Scripcaru este mama a doi băieți, iar cu unul dintre ei ce suferă de o boală psihică locuiește în aceeași garsonieră.

„Nu am unde să mă învârt în casă. Copilul este extrem de nervos pentru că suferă de encefalie infantilă cronică cu crize comițiale. Își smulge unghiile din carne când suntem deranjați ziua ba de oamenii care citesc apa, căldura sau vecini care vin pentru a cere sau a da ceva. A devenit foarte sensibil.  Lui i-ar trebui o cameră separată ca să nu mai sufere așa. La mine acasă s-a făcut și anchetă socială și tot nu s-a rezolvat nimic. Cer ajutor Primăriei, că dacă nu m-ar ajuta ea ce ar însemna, să-mi iau viața? Garsoniera pe care o donez, proprietate personală, o dau în schimbul unei locuințe sociale. Simt că nu mai pot. Băiatul meu are nevoie de liniște că dacă e deranjat în ziua respectivă nu mai face nimic ci doar își smulge părul din cap”, ne-a declarat Ștefania Scripcaru.

  

Administrația locală se pare că nu poate da curs unei asemenea solicitări. Primăria ar putea să asigure fiului femei o locuință socială, însă doar în baza unei cereri pe care trebuie să o depună.

„Nu este cadrul legal pentru o asemenea cerere. Legea ne îngrădește. Singura soluție ar fi ca fiul dumneavostră să solicite pe numele lui o locuință. Faceți o cerere, o depuneți jos la Biroul de Registratură Unic prin care el solicită o locuință socială”, i-a răspuns viceprimarul Vasile Axinte.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

„Alcoolul ucide! Vino la medic!”. „Adio mama” i-a distrus viata!

Redacția

Marșul împotriva avortului a adunat sute de pășcăneni

Redacția

Turism cu deţinuţi. Condamnaţi din închisorile norvegiene sunt trimişi la muncă în România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site