NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Municipalitatea plătește 500 de milioane de lei vechi pentru antrenamentele unui sportiv, în timp ce pentru restul alocă sume derizorii. Coincidență sau nu familia acestuia este din Lunca!

Un sportiv din Iași primește jumătate din bugetul secției de fotbal pentru a se antrena la o Academie de tenis din Mediaș.

Deși nu locuiește în Pașcani,  iar la ultimele două competiții organizate de municipalitate nu a fost prezent, Bogdan Apostol a reușit să convingă conducerea Primăriei să-i suporte cheltuielile cu antrenamentele ce se ridică la 500 de milioane de lei vechi pe an.

Suma este una exagerată pentru bugetul CSM Pașcani și reprezintă de zece ori bugetul alocat handbalului, de 5 ori bugetul pentru atletism sau șah și de 2 ori cel alocat secției de rugby feminin. Cu alte cuvinte, dintre zecile de sportivi care participă la  activitățile organizate de CSM, doar unul singur are parte de o pregătire de top, celorlalții fiindu-le alocate sume anuale formate din două cifre.

Bogdan Mandric, directorul CSM Pașcani, a explicat că hotărârea de a se investi 500 de milioane de lei vechi în antrenarea sportivului Bogdan Apostol a fost luată de Consiliul de Administrație care a dorit ca Pașcaniul să fie reprezentat la nivel înalt în acest sport.

În realitatea însă această sponsorizare a fost făcută cu știința Consiliului Local care a votat în urmă cu câteva luni o rectificare bugetară, iar de partea financiară s-a ocupat administratorul public Gică Zanet. De altfel, acesta a confirmat la acel moment că suma va fi direcționată pentru antrenarea sportivului.

Bogdan Apostol, 17 ani,  este de câțiva ani cel mai bun tenismen al țării la categoria sa de vârstă, însă nu performanțele sale au stat la baza direcționării acestor bani către pregătirea sa, ci faptul că părinții săi provin din Lunca și sunt în relații foarte bune, conform unor surse neoficiale, cu familia primarului Dumitru Pantazi și a viceprimarului Vasile Axinte.

Prin comparație, alți sportivi din Pașcani care au performat și ei în activitatea sportivă, cum ar fi campionii mondiali de la Qwan Ki Do, campionii naționali de la rugby, etc. nu au beneficiat de astfel de ajutoare substanțiale de la bugetul local.

Menționăm că de cei 500 de milioane de lei vechi municipalitatea putea amenaja în complexul sportiv al CSM două terenuri de tenis pe zgură, investiție de care ar fi putut beneficia și alți sportivi ce nu au avut norocul de a se fi născut în Lunca.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Vizionează cele mai tari meciuri pe Internet

Redacția

Pășcăneanul Bogdan Ionuț Apostol – două victorii la Trofeul Municipiului Iași la tenis

Redacția

CSM Kosarom – Cetatea Târgu Neamț, mâine de la ora 18.00 pe Stadionul Municipal

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site