NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Doi frați și secretara unui colegiu, trimiși în judecată. Cei doi i-au plătit câte 1.000 de euro pentru a primi diplome false de absolvire

Trei persoane, printre care și secretara șefă a unui colegiu tehnic din județul Suceava, au fost trimise în judecată. Procurorii au stabilit că doi frați au cumpărat diplome care atestau absolvirea a doi ani de liceu, acte eliberate în fals pentru continuarea studiilor. 

Faptele pentru care s-a dispus trimiterea în judecată au avut loc în cursul anului 2015. La vremea respectivă, doi frați care au lucrat în străinătate au dorit să își continue studiile.

Unul din ei absolvise doar opt clase, iar celălalt începuse o școală de ucenici. Prin intermediul unor cunoscuți, frații au ajuns la secretara șefă a Colegiului Tehnic Lațcu Vodă din Siret, pe care au întrebat-o ce soluții sunt pentru a-și continua studiile.

Soluția a venit chiar de la angajata liceului, care a spus că le va emite certificate de absolvire a claselor a IX-a și a X-a, precum și foile matricole aferente.

Advertisements
  

Femeia le-a spus că documentele vor fi cu ștampile și semnături originale, și că acestea vor atesta absolvirea cursurilor inferioare ale liceului.

Pentru serviciile sale, secretara șefă ar fi primit câte 1.000 de euro de la cei doi frați.

Advertisements

Acum, femeia va fi judecată pentru mai multe infracțiuni, printre care și luare de mită, în timp ce tinerii care au obținut diplome de studii în mod abuziv sunt judecați pentru dare de mită.

B1tv

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un bărbat a fost ucis de o fată de 16 ani pe care o sechestrase într-un apartament din Piatra Neamț

Redacția

Australianul acuzat că a ucis 51 de persoane, condamnat la închisoare pe viaţă

Redacția

Poliția Locală, despre activitatea desfășurată în perioada Sărbătorilor Pascale

Teona Gherasim
Încarcă...