“Festivalul Șanselor Tale”, acesta a fost sloganul care a însoțit astăzi conferința la care au participat cadre didactice care predau în instituțiile de învățământ de pe raza municipiului.
Scopul acestei întruniri a fost schimbul de experiență și informație între persoanele și instituții implicate, fiind vorba despre un seminar de diseminare a proiectelor Erasmus+ derulate de promotorii acestora în zona Pașcani.
Cadrele didactice responsabile cu proiectele europene din oraș și zona limitrofă sunt profesorii de la Școala Gimnazială Lunca-Pașcani și Școala Gimnazială Specială.
Cei prezenți la seminar, printre care și profesoarele Rățoi Ioana Larisa, Plaiu Oana Monica, Iuliana Moraru și profesorul Barbir Andrei au ascultat discursul motivațional al directoarei Mariana Davidoaia și a profesorului Cătălin Condrea, ambii beneficiind de fonduri europene.
Cea care a făcut posibilă această întrevedere a fost profesorul Lidia Andronache, ea moderând această diseminare care a avut la bază o formă nonformală a educației.
“Astăzi avem un eveniment ce stă la baza proiectelor Erasmus Plus- Oportunități de Dezvoltare Personală prin Educație Nonformală și am spus noi că această diseminare se pliază foarte bine pe Proiectul Festivalului Șanselor Tale care vizează această arie a educației nonformale. Aceste proiecte sunt o reconfigurare a vechilor proiecte Comenius și faptul că avem în municipiul nostru două instituții școlare care au spart gheața și au reușit să atragă finanțări pe două proiecte foarte frumoase”, ne-a declarat Lidia Andronache, coordonator Casa Corpului Didactic Pașcani.
Directorul Școlii Gimnaziale Lunca-Pașcani consideră că secretul este de fapt rezultatul informării.
“Sunt mândră să afirm că suntem printre puține școli de la nivelul județului Iași care are la activ două proiecte Erasmus câștigate. Este vorba despre un proiect Erasmus pe acțiunea cheie 1 și pe acțiunea cheie 2. Acestea se referă la formarea personalului didactic în context internațional și la parteneriate strategic”, ne-a relatat Mariana Davidoaia, coordonator proiect Erasmus Plus pentru Școala Gimnazială Lunca-Pașcani.
În același timp și Școala Gimnazială Specială dispune de un proiect Erasmus Plus, iar unul dintre coordonatorii acestuia, profesorul Cătălin Condrea se declară mulțumit de experiența dobândită.
“Proiectul nostru este un proiect de finanțare Erasmus în valoare de aproximativ 55.000 euro, derulându-se pe perioada a doi ani de zile. În cadrul proiectului, prin partenerii europeni, vrem să perfecționăm în sisteme de învățământ special din Europa un număr de 24 cadre didactice din instituția noastră”, ne-a adăugat profesorul Cătălin Condrea.
Citește și {loadposition articlescategoryload}