NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dispariția a 890 de litri de motorină din magazia CLP EcoServ SRL, investigată de consilierii locali

O companie din subordinea Consiliului Local are mari probleme atunci când vine vorba de gestionarea combustibilului. Este vorba de CLP EcoServ SRL, fostul operator de salubritate, a cărei administratori au prezentat în plenul legislativului local raportul de activitate pentru anul 2019.

Acest document a fost însoțit și de un audit al unui expert independent, din care au reieșit mai multe probleme cu care se confruntă societatea. Una dintre acestea a atras atenția consilierului liberal Claudiu Bodoașcă, care a cerut explicații pentru dispariția din magazie a 890 de litri de motorină.

„Un lucru aparent banal, dar care face însă diferența. La inventar s-a descoperit o lipsă de 870 de litri de motorină. Între timp, a fost acoperită această lipsă din magazie. Mie îmi este greu să cred că o astfel de societate condusă de astfel de oameni nu au sesizat o lipsă de aproximativ 900 de litri de motorină ” a spus Claudiu Bodoașcă, consilier PNL.  

În fața acestor acuze a răspuns Leonard Ursu, directorul societății, care a minimalizat această constatare a expertului independent, susținând că a fost vorba despre necompletarea unor bonuri de consum, de către magazionerul unității.

„Am să încep cu lipsa de motorină: 890 de litri. La data respectivă motorina intrată în unitate vine cu o factură care ajunge și la magazie și la directorul unității. De asemenea, obligația punctuală a gestionarului e să facă bonarea. Firește că noi nu consumăm mai mult de o tonă și ceva de motorină, depinde de sezon și de vreme. Doamna auditor nu a găsit o lipsă efectivă în gestiune de motorină pentru că noi o folosim, ci nu era trecută în bonul de consum. Magazionerul are deja două avertismente” , a încercat să explice situația de Leonard Ursu.

Dincolo de lămuririle verbale ale lui Leonard Ursu, date concrete pe această situație ar putea intra în posesia consilierilor locali abia anul viitor, când societatea va fi din nou auditată.

loading...
Advertisements

Related posts

HOTĂRÂREA NR.2 din 25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Pașcani

Redacția

Dosarul „AgroComplex”: judecătorii se pronunță luni pe excepțiile ridicate de avocații inculpaților!

Răzvan Grecu

Misterul primilor doi ani dezastruoși de mandat al administrației Pantazi a fost elucidat

Marius Parteni
Încarcă...