NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Directorul DSP Iaşi:„Constatăm o creştere de la o zi la alta a dorinţei de vaccinare”

Până acum, la nivelul judeţului Iaşi au fost raportate oficial 10 cazuri de persoane cu efecte adverse după vaccinare.

Peste 4.000 de angajaţi ai reţelei sanitare ieşene s-au vaccinat, până acum, împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Oficialii speră ca procentul să crească în următoarea perioadă, mai exact, până pe 14 ianuarie, când va începe imunizarea persoanelor din centrele sociale, dar şi a celor care lucrează în domenii cu risc epidemiologic.  

Dacă la început, personalul medical era mai reţinut în ceea ce priveşte vaccinarea, acum numărul celor înscrişi pe listele de vaccinare creşte de la o zi la alta, spune directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi: „Am recomandat să se înscrie într-un timp cât mai strâns. Mulţi dintre ei şi-au planificat mai târziu. Sunt o serie de persoane care nu au fost convinse din start că vor să se vaccineze, dar constatăm o creştere de la o zi la alta a dorinţei de vaccinare. Din punct de vedere a capacităţii de vaccinare, noi puteam vaccina până luni (n. red. – 11 ianuarie) toate persoanele…toţi cei care ar fi vrut să se vaccineze. Dar s-au înscris în etape”.  

Până acum, la nivelul judeţului Iaşi au fost raportate oficial 10 cazuri de persoane cu efecte adverse după vaccinare.    „Efectele adverse se raportează în registrul naţional al vaccinărilor. Au fost raportate 10 astfel de situaţii la noi. Persoanele, angajate în sistemul sanitar, au raportat efecte adverse minore, cum ar fi dureri musculare post vaccinare şi prurit (mâncărime a pielii – n.r.). Trei dintre persoanele care au raportat, au prezentat simptomele la 15 minute după administrare iar celelalte după ce au părăsit unitatea de vaccinare“, a subliniat Vasile Cepoi.  

  

Alte 150.150 de doze de vaccin anti-COVID Pfizer BioNTech au ajuns luni, 11 ianuarie, în ţară, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Judeţului Iaşi i-au fost repartizate 20.475 doze de vaccin.   Începând cu 15 ianuarie, DSP va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani cu şi fără comorbidităţi din unităţile de asistenţă socială.

adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Bărbat strivit de maşina pe care o repara. Are un plămân rupt și răni grave

Redacția

Important! Purtarea măștii de protecție devine obligatorie!

Marius Parteni

Tânăr din Humosu, la spital după o bătaie cruntă

Ema Roman
Încarcă...