RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Declaraţie comună a liderilor Formatului Bucureşti 9: Susţinem aspiraţiile euroatlantice ale Ucrainei

Liderii întruniți în cadrul Summitului Formatului București 9 au subliniat în cadrul unei declarații comune sprijinul acordat Ucrainei și susținerea privind aderarea țării la NATO, odată ce condițiile o vor permite.

FOTO Administrația Prezidențială

FOTO Administrația Prezidențială

Liderii din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Republica Slovacă și Ungaria, au transmis o declarație comună, în cadrul Summitului Formatului București 9, organizat la Bratislava, refirmând sprijinul pentru „independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”.

  

„Acesta este singurul mod de a restabili pacea și ordinea bazată pe norme în Europa. Condamnăm în cei mai fermi termeni posibili războiul brutal, nejustificat și ilegal împotriva Ucrainei. Ucraina are dreptul legitim de a se apăra împotriva acestei agresiuni, în conformitate cu dreptul internațional, inclusiv Carta ONU. Rusia trebuie să înceteze atacurile sale continue asupra populației și infrastructurii civile ucrainene, deportarea copiilor și violența sexuală în cadrul conflictului”, au afirmat semnatarii.

Totodată șefii de stat au mai subliniat că „responsabilii pentru crima de agresiune, toate atrocitățile și crimele de război trebuie trași la răspundere”.

„Susținem instituirea unui mecanism juridic adecvat pentru a asigura răspunderea pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Poloneza Iga Swiatek, în semifinale la Stuttgart după ce a învins-o pe Emma Răducanu

Redacția

„Semn de slăbiciune”. Fost înalt oficial NATO, sceptic în privința succesului unui atac asupra Kievului

Redacția

LIVE Declarații la Guvern în a doua zi de grevă generală a profesorilor

Redacția
Încarcă...