RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Deces de COVID-19 petrecut săptămâna trecută, raportat abia marți pentru că nimeni de la DSP București nu a luat raportul de pe fax

O femeie de 84 de ani din București a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din București, în 27 martie. Decesul a fost adăugat la statistica oficială abia astăzi, după ce INSP a aflat despre el din presă.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare, arată un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică București de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB, potivit comunicatului.

Advertisements
  

Cu alte cuvinte, de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB.

Femeia de 84 de ani a ajuns la Urgențe, la Spitalul Universitar, în 26 marți, cu simptome specifice COVID-19. A fost izolată și testată. Rezultatul pozitiv a venit a doua zi. Femeia a murit tot în 27 martie.

Pacienta avea și alte boli – fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

DIGI24

Related posts

Femeie de 45 de ani, în infarct miocardic, transportată de urgenţă la Iaşi! Medicii păşcăneni au solicitat elicopterul SMURD

Ema Roman

Cum va funcționa aplicaţia privind certificatele digitale COVID. Sistemul va fi gata până la 1 iulie, anunță STS

Redacția

Directorul spitalului din Piatra Neamț și-a dat demisia. „A venit momentul să mă retrag”

Redacția
Încarcă...