RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

De Rusalii, peste 80 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc. Ce tarife sunt la cazare

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță o creștere de 20% a cererii pentru Litoralul românesc în luna iunie a acestui an, față de iunie 2023, în special pentru 1 iunie și pentru minivacanța de Rusalii. Atracțiile din zonă, noile investiții în hoteluri, creșterea cererii pentru hotelurile cu all inclusive, o imagine mai bună a litoralului românesc dar și vremea foarte caldă au determinat această creștere.

Pentru Rusalii, agențiile de turism membre ANAT specializate pe litoralul românesc înregistrează un grad de ocupare de 85%, peste 80.000 de turiști urmând să-și petreacă minivacanța din aici.

Este o creștere și față de 1 iunie, Ziua Copilului, când, de asemenea, a fost un grad de ocupare mai mare decât anul precedent, de circa 70%, iar mai ales după 15 iunie numărul sejururilor a crescut considerabil.

La ora actuală există încă promoții last minute sau oferte speciale gen ”plătești 6 nopți, stai 7”. Datorită tarifelor mici, de extrasezon, este posibil ca numărul de rezervări să crească în continuare pentru minivacanța de Rusalii dar și pentru finele lunii iunie.

  

O altă veste bună este că în sudul litoralului, în Mangalia și stațiunile care aparțin de municipalitate (Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn) parcarea este gratuită și în acest sezon.

continuare AICI

Related posts

România, printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor în luna octombrie

Redacția

Supermarketurile ar putea fi închise în weekend. Propunerea micilor comercianţi, pe masa Guvernului

Redacția

Modalitatea de returnare a taxei auto percepută până în 2011 este ilegală

Redacția
Încarcă...