NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De la ce număr de infectări pe zi se impune reintroducerea restricțiilor. Anunțul ministrului Sănătății

Măsurile restrictive ar putea fi reintroduse în zonele în care apar focare de coronavirus, dacă nu sunt respectate regulile de igienă și normele venite la pachet cu relaxarea restricțiilor, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tătaru a explicat că relaxarea restricțiilor se poate face în paralel cu gestionarea pandemiei numai în măsura în care sunt respectate regulile de igienă și precauțiile luate de autorități.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată. Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi 24.

El a explicat de la ce număr de infectări se vor impune restricții suplimentare.

  

Suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”, a mai spus Tătaru.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Încă 6 pacienţi vindecaţi de coronavirus în România. Alţi 6 pacienţi la terapie intensivă, unul în stare gravă

Redacția

Criminalul în serie Marius Csampar, eliberat de aceeași instanță care a „riscat” cu Ion Turnagiu

Redacția

NOILE REGULI ale Loteriei Fiscale. Câte premii vor fi la extragerile următoare

Redacția
Încarcă...