NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De ce nu își pot lua bolnavii medicamentele compensate din alte județe

 

Medicamentele compensate vor putea fi luate în continuare doar din judeţul din care este făcută prescrierea. În cursul anului trecut, reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au întreprins demersuri pentru a extinde posibilitatea de a lua reţetele compensate de la orice farmacie din ţară, indiferent cu ce casă de asigurări de sănătate se afla aceasta în relaţii contractuale, însă demersurile nu au fost finalizate. Reprezentanţii CNAS susţin că această schimbare este dificilă din punct de vedere tehnic, deoarece presupune modificări în două sisteme informatice.

  

 

„Medicamentele cu şi fără contribuţie personală prescrise de medici în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pot fi ridicate în prezent, la fel ca şi până acum, de la orice farmacie aflată în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate ca şi medicul prescriptor. Aceasta înseamnă că reţeta compensată poa­te fi onorată într-o arie teritorială mult mai largă decât localitatea în care îşi desfăşoară activitatea medicul prescriptor, şi anume în întreg judeţul res­pectiv, în cazul reţetelor emise de cabinetele medicale, clinicile, spitalele, aflate în relaţii contractuale cu o casă judeţea­nă de asigurări de sănătate. CNAS a început din proprie iniţiativă demersul extinderii posibilităţii de onorare a reţetelor compensate şi va continua să facă toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul asiguraţilor şi pentru a răspunde nevoilor reale legate de asistenţa medicală a acestora“, au precizat reprezentanţii CNAS.

Pacienţii se plâng însă de această problemă care îi pune pe drumuri pentru a-şi putea lua tratamentul de care au nevoie şi speră ca până la finalul acestui an să îşi poată lua medicamentele din orice farmacie, indiferent de judeţ.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

6 afecțiuni la care ești mai predispus toamna

Redacția

Victor Costache dă asigurări: Sistemul sanitar românesc este mult sub capacitatea de ”explozie”

Redacția

55% dintre români vor să se vaccineze anul acesta. Ce motive invocă cei care refuză vaccinarea. Sondaj

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site