RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliţiştii prinşi băuţi la volan huzuresc în posturi bune sau se bucură de pensii grase

 

 

Poliţiştii prinşi băuţi la volan au scăpat basma curată. Unii s-au pensionat şi încasează bani frumoşi, alţii au fost mutaţi având posturi chiar mai bune. Deşi într-un caz a dispărut o probă chiar din spital, dosarul respectiv zace nerezolvat de ani de zile.

  

 

Plaga alcoolului la volan nu poate fi stârpită din rândul şoferilor ieşeni dacă poliţiştii circulă băuţi cu maşina şi oferă un exemplu negativ. În ultimii ani, în Iaşi au fost cazuri în care poliţiştii au fost prinşi băuți la volan, ba chiar au provocat accidente mortale. Poliţiştii prinşi băuţi la volan au scăpat ca prin minune de rigorile legii, iar unii au rămas în sistem, sfidând parcă morala. Ziarul de Iaşi a aflat ce s-a întâmplat cu poliţiştii prinşi băuţi la volan, iar concluzia este următoarea: aceştia o duc foarte bine, ba chiar mai bine decât înainte să fie depistaţi beţi în trafic.

Alcoolul la volan face ravagii în judeţul Iaşi, iar unii dintre cei care ar trebui să pună umărul la eliminarea acestui flagel au dat un exemplu negativ până în prezent. Ultimul caz cu un poliţist beat criţă la volan a fost anul trecut, atunci când un ofiţer a consumat o cantitate de alcool şi apoi a plecat în misiune la volanul maşinii de serviciu. Accidentul a avut loc la sfârşitul lunii august, spre seară. Poliţistul Cristian Orzu trebuia să ajungă cu maşina de serviciu în localitatea Ţibana, pentru a căuta un copil dat dispărut. Pe şoseaua de centură, înainte de sensul giratoriu de la Uricani, bărbatul a pătruns pe contrasens şi a lovit un alt autoturism. În urma coliziunii violente, Orzu a murit pe loc, iar celălalt şofer a scăpat ca prin minune. A doua zi a urmat şocul: po­liţistul avea o alcoolemie de peste 2,2 mg/l alcool pur în sânge. Acesta a fost un caz nefericit care putea fi mai tragic dacă mureau mai multe persoane în urma accidentului.

Însă alţi colegi ai acestuia au fost mult mai norocoşi. Un exemplu elocvent şi totodată re­voltător este cel al poliţistului ofi­ţer Petru Curelariu, care a pocnit din degete şi i-a dispărut proba de sânge din spital. În anul 2014, acesta era ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi. Pe data de 7 fe­bruarie, spre seară, Curelariu s-a decis să meargă în oraş să cumpe­re ţigări, el având domiciliu în Valea Adâncă. El a dorit să ajungă în CUG, la un chioşc, însă pe drum s-a tamponat de un alt autoturism din trafic. Întâmplător sau nu, prin locul respectiv a trecut un echipaj de poliţie care l-a „mirosit“ pe ofiţer şi l-au transportat la spital unde i-a fost prelevată o probă de sânge. După o oră, la prelevarea celei de-a doua, poliţiştii au constatat că prima probă dispăruse din cutia sigilată lăsată în spital. În acest caz, chiar dacă au fost chemaţi procurorii şi s-a deschis un dosar penal, din anul 2014 şi până în prezent, nu au fost descoperiţi autorii furtului probei de sânge. Prin urmare, ofiţerul Curelariu a fost absolvit de orice vină. Ce a făcut poliţistul între timp? Şi-a luat concendiu câteva luni de zile, apoi s-a autosuspendat din funcţie la cererea sa. A stat trei ani de zile la soţie în Franţa apoi s-a întors Iaşi, iar anul trecut s-a pensionat pe o sumă frumuşică.

Pedepsit: mutat de la Movileni la Miroslava

Un alt caz cu un poliţist care a scăpat basma curată, şi o duce chiar mai bine decât înainte este cel al fostului şef de post de la Movileni, Cătălin Nistor, asupra căruia şi astăzi planează un mare mister. În noaptea de 30 septembrie 2017, şoferii unor autoturisme care circulau pe aleea Păcurari au rămas perplecşi atunci când au dat peste un Logan aflat în mijlocul drumului, cu motorul pornit, şi farurile aprinse. Aceştia au crezut că maşina staţionează însă după câteva minute de aşteptare, au decis să ceară socoteală şoferului. Când s-au apropiat de autoturismul Logan, au observat că la volan şoferul sforăie, cu capul într-o parte. Unul dintre ceilalţi conducători auto a deschis portiera, moment în care a observat jos o baltă de vomă. Imediat, acesta a sunat la poliţie, iar în scurt timp a ajuns un echipaj de la Secţia 2 Gară. După ce agenţii veniţi au reuşit să îl trezească pe şeful de post Cătălin Nistor şi au purtat un scurt dialog, ei au decis să îl lase să plece. Nu se ştie până în prezent cine a mutat maşina poliţistului în parcare, cel mai probabil colegii acestuia. De asemenea, în urma unei scurte cercetări disciplinare, s-a decis că nu există probe că acesta ar fi fost beat şi că nu se afla în trafic, nu circula la volanul maşinii în momentul în care a fost chestionat de către poliţiştii Secţiei 2. Ca urmare, şeful de post a fost „a­vansat“, adică adus mai aproape de Iaşi. Nistor este în prezent şeful Postului de Poliţie Miro­slava.

Tot la Miroslava, de data aceasta la Secţia 2 Miroslava, din anul 2010 era şef subcomisarul Lucian Tarcea. Poliţist de carieră şi cu rezultate profesionale bune, Tarcea a dat dovadă de puţină omenie atunci când, la începutul lunii ianuarie 2017, a provocat un accident apoi a fugit de la locul acestuia, chiar dacă fusese rănită o femeie. A mers a doua zi la poliţie unde a fost testat şi a ieşit o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Evenimentul a avut loc seara, în jurul orei 17. Subcomisarul Tarcea se afla la volanul unui Volkswagen şi circula dinspre Horpaz către CUG. Poliţistul a pătruns pe contrasens şi a izbit un Matiz condus de către o femeie de 35 de ani, care a suferit un traumatism cervical. Imediat, Tarcea a dispărut şi a re­venit a doua zi la Biroul Rutier Iaşi, unde a suflat în aparatul Dra­ger, care arăta că încă mai avea urme de alcool din seara precedentă. În acest caz a fost deschis un dosar pentru fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală din culpă. Acest dosar este încă în cercetare la doi ani de la comiterea faptelor. Tarcea lucrea­ză în prezent ca ofiţer la Serviciul de Ordine Publică Iaşi, şi are biro­ul în sediul Poliţiei Municipiului Iaşi.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

„Sifoanele“ de la RAR: avem referatul de arestare. Inginerii lucrau „pe persoană juridică“

Redacția

REPUBLICA HÂRLĂU: toți șefii importanți ai urbei, cercetați penal pentru fapte de corupție

Redacția

Bărbat ucis de roata desprinsă de la un camion

Redacția
Încarcă...