NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De ce lipsește din lista PNRR tronsonul pe care se moare cel mai des, Lețcani – Tg.Frumos

Activistul proautostradă Cătălin Urtoi face dezvăluiri șocante care explică ”de ce lipsește din lista PNRR, cel mai aglomerat și cel mai important tronson de pe autostrada A8, adică Lețcani – Tg.Frumosun tronson pe care se moare în accidentele frecvente de circulație, tronson propus de către asociația Împreună Pentru A8”   

   ”1. Deoarece a trebuit un an de zile ca să se organizeze o licitație pentru evaluarea și nominalizarea unui proiectant (februarie 2020 – Martie 2021)     

   2. Deoarece proiectantul declarat câștigător își permite și în acest moment să întârzie începerea lucrărilor, cu acordul CNAIR, instituție care prelungește emiterea ordinului de începere a lucrărilor.Motivul: firma câștigătoare nu avea încă constituită garanția acum câteva zile.   

     3. Deoarece câștigătorul licitației își permite să facă ce vrea cu cei din CNAIR, iar în perioada evaluării ofertelor, pe motiv că alții oricum nu sunt, proiectantul încerca să paseze problema garanției sale către CNAIR, Minister, sau politicieni, care să intervină pe lângă instituții ale statului. S-a profitat de faptul că presiunea politică și civică este maximă pentru acest tronson.     

  

   4. Deoarece legislația achizițiilor publice este una care avantajează corupția și mimarea unor licitații, chipurile transparente.      

   5. Deoarece ordinul politic din ultimii 14 ani a fost împotriva dezvoltării acestei regiuni.         6. Deoarece încă de la primele discuții din luna Ianuarie cu asociația noastră, un Secretar de stat l-a luat pe NU în brațe, în legătură cu acest tronson și iată unde s-a ajuns. 

Concluzia:

Am asistat în ultimele luni la tot felul de jocuri politice și decizii care din păcate nu m-au convins că autostrada A8 este pe drumul cel bun. Nici acum nu sunt convins de acest lucru.         Participăm la ședințele organizate de către CNAIR, dar defapt totul este un circ, prin care ulterior să ni se scoată ochii că „uite ce transparenți suntem noi”, dar defapt ritmul este tot cel stabilit de ei.         Am mers pe teren și am constatat că nu sunt utilaje pentru studii geo conform contract, iar de câteva luni asistăm la ședințele organizate de către CNAIR, unde se repetă aceeași promisiune: săptămâna viitoare vom avea patru, sau zece utilaje.         Iar săptămâna care urmează se finalizează exact în același ritm și cu același număr de utilaje existent anterior.          Aceste promisiuni le fac toți proiectanții, adică cei trei care se rotesc pe toate proiectele din Moldova.

continuare pe www.topiasi.ro

Advertisements

Related posts

Wireless gratuit, începând de astăzi, în Piaţa „Mihail Sadoveanu”

Ema Roman

Cererea de strămutare a procesului cu ApaVital a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Iași

Răzvan Grecu

Trei brazi donați de pășcăneni vor înfrumuseța municipiul de sărbători

Oana Cordoneanu
Încarcă...