NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

A murit unul dintre cei mai celebri preoți suceveni: părintele Vrăjitoru de la Liteni. La el veneau oameni din toată țara să-și afle viitorul

Preotul Ionel Vrăjitoru, de la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Liteni, a murit marți dimineață, la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă multe regrete. Părintele Ionel, născut pe 1 aprilie 1944, era pensionar și slujea la Altar alături de fiul său, pr. paroh Claudiu Vrăjitoru.

Vrăjitoru a devenit celebru încă din vremea regimului dictatorial, pentru practici condamnate de Biserica Ortodoxă Română: deschidea „Cartea” şi spunea că prezice viitorul.

Primarul comunei Liteni, Tomiță Onisii, ne-a spus că plecarea la cele veșnice a părintelui Ionel Vrăjitoru este o mare pierdere pentru comunitate. „A fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul. A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba. Este o pierdere foarte mare pentru noi. Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii”, a fost mesajul primarului Tomiță Onisii.

Mai mult, pe monitrulsv

  

Advertisements

Related posts

17 iunie 1889 | Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu

Redacția

Sală plină la premiera piesei de teatru ,,Câinii cu colaci în coadă”

Ema Roman

Tradiție și măiestrie! Trei zile de târg cu meșteri populari

Oana Cordoneanu
Încarcă...