NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

A murit unul dintre cei mai celebri preoți suceveni: părintele Vrăjitoru de la Liteni. La el veneau oameni din toată țara să-și afle viitorul

Preotul Ionel Vrăjitoru, de la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Liteni, a murit marți dimineață, la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă multe regrete. Părintele Ionel, născut pe 1 aprilie 1944, era pensionar și slujea la Altar alături de fiul său, pr. paroh Claudiu Vrăjitoru.

Vrăjitoru a devenit celebru încă din vremea regimului dictatorial, pentru practici condamnate de Biserica Ortodoxă Română: deschidea „Cartea” şi spunea că prezice viitorul.

Primarul comunei Liteni, Tomiță Onisii, ne-a spus că plecarea la cele veșnice a părintelui Ionel Vrăjitoru este o mare pierdere pentru comunitate. „A fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul. A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba. Este o pierdere foarte mare pentru noi. Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii”, a fost mesajul primarului Tomiță Onisii.

Mai mult, pe monitrulsv

  

Advertisements

Related posts

Folclor cu drag, de Dragobete

Redacția

Deschierea oficială a zilelor Rezervaţiei Forestiere Tătăruşi

Redacția

Ştiaţi de Bătălia de la Târgu Frumos? 350 de tancuri sovietice au fost distruse

Redacția
Încarcă...