RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
OpiniiRăzvan Grecu

Cum te lupți cu un agresor în Consiliul Local Pașcani, dacă ești femeie?

Să fii femeie și consilier local al Consiliului Local Pașcani nu e neapărat o onoare, cât mai degrabă o oroare. Asta cred eu că a simțit consiliera locală Mihaela Spiridon, după ce o matahală de bărbat, Sorin Olariu, cu o atitudine violentă și grosolană în limbaj, a agresat-o în plenul ședinței Comisiei economice a Consiliului Local Pașcani.

Doamna Spiridon a cerut decență și civilizație în cadrul ședinței, după ce Olariu în stilul și cu limbajul caracteristic a comparat proiectele de hotărâre dezbătute cu hârtia igienică. A primit însă violență verbală și un potop de jigniri de la un domn, care a uitat să fie domn sau măcar om. Om civilizat ar fi fost deajuns.
Momentul nu a fost surprins de camerele de luat vederi ale reporterilor ajunși puțin mai târziu la ședință și nici de cele ale Primăriei, care din motive necunoscute nu înregistrează aceste ședințe, deși efortul e doar de a apăsa butonul rec. A fost însă povestit de consiliera Mihaela Spiridon pe pagina sa de Facebook.

Deci, cum te poți apăra de consilierul Sorin Olariu dacă ești consilieră locală?
Câteva sfaturi practice:

  • Dacă te simți amenințată obținerea unui ordin de protecție;
  • Dacă tu crezi că comportamentul său a fost nepotrivit, soliciți sancționarea sa conform art. 233 din Codul Administrativ: adică luarea cuvântului, excluderea din sală, suspendarea dreptului de a praticipa la ședințe pentru o perioadă, etc.
  • Dacă te simți jignită îl poți acționa în judecată.

Bineînțeles că aceste măsuri le pot lua și politicienii de sex masculin, lezați de comportamentul lui Sorin Olariu, doar că aceștia nu au atât de mult curaj.

  

O vină pentru comportamentul violent și grosolan al consilierului Sorin Olariu o avem și noi: presa. Doar puțini dintre noi au sancționat comportamentul alesului local, mulți au preferat să se uite în altă parte validând practic astfel de ieșiri.
În opinia mea, Olariu e capabil și de violențe fizice. A încercat să întimideze un jurnalist, este un dosar penal în lucru pe acest aspect.
Până unde va ajunge cu violența, Sorin Olariu? Până unde i se va permite de către noi toți, dar în special de instituțiile statului!

Related posts

Pășcănenii au de ce să iasă în stradă: primarul le-a promis referendum pentru serviciile de apă, iar după campanie a uitat!

Răzvan Grecu

BitTv și Pantazi cu ApaVital, Actualitatea Tv cu pășcănenii! Cum nu i-am șantajat pe cei de la ApaVital și Primărie!

Marius Parteni

Rebranduirea PSD, norocul pășcănenilor în lupta cu ApaVital!

Răzvan Grecu
Încarcă...