RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum să ameliorezi simptomele de laringită la copii. Remedii naturiste pentru răgușeală

Laringita la copii apare din cauza unei infecții, iritații sau suprasolicitării corzilor vocale. Afecțiunea se manifestă printr-o inflamație a laringelui, o mică structură ce leagă gâtul de trahee.

Când corzile tale vocale funcționează normal, ele se deschid și se închid lin, producând sunete prin vibrație. Cu toate acestea, atunci când sunt umflate, sunetele care trec prin ele sunt distorsionate. Ca urmare, vocea ta este slabă sau răgușită.

Simptomele de laringită la copii

Deși termenii laringită și faringită sună similar, aceste condiții sunt diferite. Faringita se referă la un faringe inflamat, fiind un termenul medical utilizat pentru a desemna o durere în gât. Laringita se referă la inflamația laringelui sau a cutiei vocale. Laringele este aproape de faringe, chiar deasupra traheii. Afecțiunea se poate manifesta la persoane de toate vârstele, dar ești cel mai predispus dacă îți suprasoliciți vocea, te expui fumului de țigară sau ai o infecție respiratorie, cum ar fi bronșită sau sinuzită. Persoanele cu sistem imunitar compromis sau care folosesc steroizi inhalatori pot fi expuse riscului de laringită fungică.

Există două tipuri de laringită la copii, și anume acută și cronică. Forma acută este temporară, comună și de obicei se îmbunătățește odată ce cauza subiacentă este tratată. Deși unii sunt mai predispuși să se confrunte cu laringita, majoritatea acestora dezvoltă afecțiunea o dată la câțiva ani. Dacă persistă mai mult de trei săptămâni, este considerată deja a fi cronică. Cele mai multe simptome sunt temporare și durează mai puțin de două săptămâni. Semnele de avertizare comune includ răgușeala sau vocea slabă, pierderea vocii, durerea în gât, gâdilatul sau senzația de arsură în gât, tusea uscată și gâtul uscat. Laringita este contagioasă doar dacă o infecție a cauzat-o. De exemplu, dacă aveți o infecție virală sau bacteriană care a cauzat afecțiunea, este posibil să o transmiteți altora.

  

Laringita la copii poate apărea din mai multe motive. Cu toate acestea, cauzele pot varia în funcție de formă. În ceea ce privește tipul acut, cei mici pot experimenta tensiune vocală temporară din țipete, cântat sau vorbire frecventă, infecții virale și bacteriene sau ciuperci. Cauzele laringitei cronice au la bază utilizarea persistentă excesivă a vocii, sinuzita cronică și refluxul gastroesofagian.

Tratament și remedii naturiste

Dacă simptomele de laringită la copii se diminuează în decurs de o săptămână sau două, probabil că nu au nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Când este necesar, totuși, medicul poate pune un diagnostic prin prelevarea unei probe care este tratată cu o substanță ce încurajează creșterea germenilor. O altă modalitate este efectuarea unei laringoscopii. Astfel, o cameră mică este introdusă prin nas sau gură pentru ca medicul să poată avea o vedere mai bună asupra corzilor vocale. Dacă cel mic prezintă un nodul sau o umflătură pe corzile vocale, medicul dumneavoastră poate lua un mic eșantion de țesut și îl poate trimite la un laborator de patologie pentru analiză.

Cel mai bun mod de a te recupera după laringită este să îți odihnești vocea și să bei multe lichide. În unele cazuri, un specialist poate prescrie medicamente pentru a accelera procesul. Tipul de medicament necesar depinde de simptomele de laringită la copii. Dacă este cauzată de o infecție bacteriană, medicul poate prescrie antibiotice, iar dacă este produsă de o infecție cu candida sau cu drojdie, este posibil să se administreze un antifungic. Aceste medicamente ajută la reducerea inflamației. Dacă simptomele includ disconfort, se pot administra analgezice fără prescripție medicală.

În multe cazuri, poți trata afecțiunea acasă, cu remedii și ceaiuri complet naturale. Poți calma un gât iritat și dureros cu o gargară cu apă caldă cu sare. Aerul uscat poate contribui la inflamația corzilor vocale, astfel că un umidificator sau un vaporizator poate ajuta la lichefierea flegmei. În plus, ceaiul poate face mult mai mult decât să calmeze. Studiile sugerează că anumiți compuși sunt considerați a avea proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale și antifungice, benefice pentru ameliorarea simptomelor de laringită la copii.

BZI.ro

Related posts

Italia impune vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani

Redacția

CNSU a prelungit starea de alertă cu 30 de zile

Redacția

Spitalul Municipal sub asediu COVID-19. Secția de Îngrijiri Paliative ar putea deveni un focar!

Marius Parteni
Încarcă...