RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cum să alegeți jucării pentru bebeluși de la naștere până la șase luni

Dezvoltarea bebelușului dumneavoastră de la naștere până la șase luni este rapidă, iar acesta se va bucura să descopere și să exploreze noul său mediu. Jucăriile potrivite pentru vârsta lui îl pot ajuta în această misiune incitantă de descoperire.

În prima lună, vederea nou-născutului dvs. va fi neclară. El va putea să se concentreze doar asupra obiectelor aflate la o distanță de 20 cm sau 30 cm de ochii săi. Dacă vă jucați cu bebelușul dumneavoastră în prima lună, țineți-vă fața la cel mult 30 cm de a lui, pentru ca el să vă poată vedea expresiile. Dacă îi arătați jucării pentru bebeluși, țineți-le la această distanță de fața lui.

Auzul bebelușului dumneavoastră este bine dezvoltat la naștere. El își va întoarce capul spre dumneavoastră când vă va auzi vocea. Auzul său îl va ajuta, de asemenea, să găsească o jucărie zgomotoasă cu care să se joace.

În primele sale luni, jucăriile pe care bebelușul dvs. le va iubi cel mai mult sunt cele la care se poate uita și pe care le poate asculta. Alegeți jucării pentru bebeluși dintr-o gamă care a fost concepută pentru a fi atrăgătoare din punct de vedere vizual, cu culori și texturi strălucitoare. De asemenea, jucăriile nu vor spori doar dezvoltarea fizică a bebelușului dvs. Odată ce este capabil să se alăture unor jocuri simple cu dvs., joaca îi va dezvolta și abilitățile de dezvoltare cognitivă, creativă și socială.

  

Bebelușii se nasc cu un instinct puternic de a apuca încă de la naștere, dar probabil că bebelușul dvs. nu va începe să dezvolte această abilitate până la vârsta de aproximativ trei luni. Jucăriile sunt un stimulent excelent pentru ca bebelușul dumneavoastră să își perfecționeze tehnica de apucare. Dacă atârnați jucării pentru bebeluși ispititoare în raza lui vizuală, el se va întinde pentru a le prinde.

Îl puteți ajuta pe micuțul dvs. să atingă primele etape importante oferindu-i zilnic mici perioade de timp pe burtică. Când este pe burtică, încercați să-l încurajați să privească în sus, atârnând jucării pentru bebeluși ușor deasupra capului său. Acest lucru este deosebit de bun pentru dezvoltarea mușchilor umerilor, spatelui și gâtului bebelușului dumneavoastră.

Jucăriile tip covor pentru bebeluși vă pot ajuta să vă distrați bebelușul în timp ce îl țineți pe burtică. Acestea sunt adesea < prevăzute cu jucării pentru bebeluși atașate pentru ca mânuțele mici să le poată apuca, iar covorul este adesea viu colorat și cu texturi interesante.

Până când bebelușul dvs. împlinește aproximativ cinci luni, va începe să exploreze jucăriile punându-le în gură. La început, bebelușul dumneavoastră are mai mult control asupra limbii și buzelor decât asupra mâinilor și degetelor. De fapt, gura sa are mai multe terminații nervoase pe milimetru pătrat decât orice altă parte a corpului său. Primele jucării pentru bebeluși ar trebui să fie alese cu gândul la siguranță și să fie fabricate din materiale durabile, netoxice și fără margini ascuțite. Asigurați-vă că toate jucăriile sunt sigure pentru mestecat și verificați etichetele. Nu atașați niciodată o jucărie la pătuț sau la un parc cu elastic sau sfoară, deoarece acestea pot prezenta un risc de strangulare.

Până la șase luni, bebelușul dvs. ar putea fi capabil să stea în șezut, ceea ce îi va oferi o perspectivă cu totul nouă asupra lumii. Multe alte jucării pentru bebeluși vor intra în câmpul său vizual!

Primele jucării ale bebelușului dvs. vor avea mai multe șanse de succes dacă au următoarele caracteristici la care acesta poate răspunde:

  • Sunet. Până la dezvoltarea completă a vederii, bebelușul dvs. va folosi sunetul pentru a-și da seama unde se află un obiect. Zornăitoarele, clopoțeii de vânt sau mobilele muzicale sunt toate excelente.
  • Culori strălucitoare și modele cu contrast ridicat. Jucăriile cu un contrast ridicat de negru, alb și roșu îl ajută pe bebelușul dumneavoastră să distingă diferențele dintre forme și modele în primele săptămâni. Pe măsură ce crește, va adora jucăriile viu colorate.
  • Mișcare. În primele trei luni, bebelușul dumneavoastră va fi încântat de jucăriile care se mișcă. Vederea lui este încă în curs de dezvoltare și poate vedea mai ușor un obiect în mișcare decât unul staționar.
  • Jucării care atârnă. Jucăriile care atârnă de bolta unei săli de gimnastică pentru bebeluși sunt excelente până când bebelușul dumneavoastră poate sta în picioare. Atingerea jucăriilor îl va ajuta să își dezvolte și abilitățile de apucare.
  • Jucării cu atingere. Jucăriile sau cărțile din țesături cu texturi diferite sunt excelente pentru explorare. Simțirea diferenței dintre moale și scrunchy va stimula simțurile bebelușului dumneavoastră.

Related posts

Adio, Spania! Shakira se mută la 7.500 km de Pique. Ce țară a ales și cum arată vila de 16 milioane € (Foto)

Redacția

3 moduri diferite în care poți purta un sacou

Redacția

O maşină decapotabilă care a aparţinut actriţei Marilyn Monroe, la vânzare contra sumei de 500.000 de dolari

Redacția
Încarcă...