NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum ar putea România să profite de criză. Sfaturile unui expert

Specialiștii sunt de părere că România poate reduce proporțiile crizei care se profilează și chiar poate să profite de anumite oportunități care se anunță. Cercetătorul și expertul în politici publice Marius Ghincea explică ce ar putea face țara noastră în contextul dat.

Iohannis Biden Administratia

România e una dintre cele mai proamericane țări est-europene. FOTO: Administraţia Prezidenţială

Anul 2022 este poate cel mai complicat an al noului secol, iar într-un tsunami de evenimente și pe fondul crizei cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina, toate țările încearcă să țină pasul cu provocările care se țin lanț. România, la fel ca celelalte state est-europene se află într-un context alambicat. Cu războiul la graniță și cu criza care îi bate la ușă, România nu mai are timp de pierdut, iar orice ezitare nu face decât să crească riscul și amplitudinea crizei care dă târcoale Europei.

  

Deși poate să pară paradoxal, efectele negative ale unei situații nefavorabile pot fi nu doar limitate, dar chiar și transformate în oportunități – cel puțin unele dintre ele – dar asta numai printr-o abordare corectă, cu deciziile potrivite și luate exact la timp.

Advertisements
Advertisements

Aceasta este opinia lui Marius Ghincea, cercetător și expert în politici publice la Universitatea Johns Hopkins și la Institutului Universitar European.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Boloş: Am transmis Comisiei Europene 13 din cele 16 programe operaţionale, incluzând şi POR Bucureşti-Ilfov

Redacția

Cîțu: Proiectul privind obligativitatea certificatului COVID pentru personalul medical ar putea fi trimis în Parlament luni. Cred că va include pe toată lumea, inclusiv cadrele didactice

Redacția

Poliția română: Un copil de 5 ani din Bolintin Vale ”s-a lovit” de mașina unui polițist. Copilul nu a fost rănit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site