RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum ar putea România să profite de criză. Sfaturile unui expert

Specialiștii sunt de părere că România poate reduce proporțiile crizei care se profilează și chiar poate să profite de anumite oportunități care se anunță. Cercetătorul și expertul în politici publice Marius Ghincea explică ce ar putea face țara noastră în contextul dat.

Iohannis Biden Administratia

România e una dintre cele mai proamericane țări est-europene. FOTO: Administraţia Prezidenţială

Anul 2022 este poate cel mai complicat an al noului secol, iar într-un tsunami de evenimente și pe fondul crizei cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina, toate țările încearcă să țină pasul cu provocările care se țin lanț. România, la fel ca celelalte state est-europene se află într-un context alambicat. Cu războiul la graniță și cu criza care îi bate la ușă, România nu mai are timp de pierdut, iar orice ezitare nu face decât să crească riscul și amplitudinea crizei care dă târcoale Europei.

  

Deși poate să pară paradoxal, efectele negative ale unei situații nefavorabile pot fi nu doar limitate, dar chiar și transformate în oportunități – cel puțin unele dintre ele – dar asta numai printr-o abordare corectă, cu deciziile potrivite și luate exact la timp.

Aceasta este opinia lui Marius Ghincea, cercetător și expert în politici publice la Universitatea Johns Hopkins și la Institutului Universitar European.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Copil de 3 ani, ucis de un TIR pe o trecere de pietoni din Iași / Fratele de 6 ani și tatăl lor, în stare gravă

Redacția

Guvernul anunță selecție de antreprenori români pentru grupul din cadrul programului european Global Gateway

Redacția

Cazul Simonei Halep va fi analizat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în februarie

Redacția
Încarcă...