NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rijksmuseum din Amsterdam, invadat de furnici uriașe. Artistul columbian Rafael Gomezbarros îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor migraţiei şi strămutării forţate

Rijksmuseum din Amsterdam, din colecţia căruia fac parte capodopere ale maeştrilor olandezi cum ar fi „Rondul de Noapte”, de Rembrandt, a fost ”invadat” temporar de 700 de furnici gigantice, agăţate de ziduri şi de ferestre, în cadrul unei noi expoziţii, relatează Agerpres, conform Reuters.

Spărgând tiparele convenţiilor artistice, „House Taken”, un demers semnat de artistul columbian Rafael Gomezbarros, îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor migraţiei şi strămutării forţate.

Având drept sursă de inspiraţie conflictul columbian dintre guvern şi grupurile de gherilă, care a început în 1964 şi a forţat milioane de cetăţeni columbieni să-şi părăsească locuinţele, corpurile furnicilor lui Gomezbarros sunt alcătuite din mulajele a două cranii umane reprezentând victimele şi răufăcătorii, a declarat Gomezbarros pentru Reuters.

Picioarele furnicilor sunt beţe din arbori de iasomie folosite în timpul conflictului pentru a acoperi trupurile victimelor şi a masca mirosul morţii.

Advertisements
  

Semnificaţia ”House Taken”, care a fost expusă anterior în Columbia, Bolivia, Statele Unite şi Suedia, se schimbă de-a lungul timpului, în funcţie de audienţă, a spus el.

Oamenii migrează din raţiuni diferite, a adăugat Gomezbarros, cum ar fi „o ţară în faliment, război sau lipsită de oportunităţi”.

Advertisements

„Furnicile simbolizează hărnicia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Avertizare: NU RĂSPUNDEŢI la acest număr! Poate distruge cartela SIM şi TELEFONUL

Redacția

Președintele rus Vladimir Putin urmează să devină din nou tată / El împlinește anul acesta 70 de ani

Redacția

Ghidul pacientului COVID-19: Ce faci din momentul în care ai simptome sau ai intrat în contact cu o persoană infectată până la vindecare sau externarea din spital. Întreaga procedură, pas cu pas

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site