RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Culisele negocierilor din Coaliţie pentru funcţiile de prefect. Care sunt judeţele-problemă pentru partide

Coaliţia a avansat pe tema împărţirii prefecţilor la nivel naţional, fiind stabilit principiul de bază după care va fi alocat reprezentantul Guvernului în teritoriu, o primă piatră de hotar a negocierilor în condiţiile în care existau mai multe variante de lucru. „Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii. Cine nu ia prefect va avea o altă funcţie”, a subliniat Florin Cîţu după negocierile de miercuri seară.

Varianta aceasta de distribuire a prefecţilor a avut loc la presiunea liderilor liberali puternici din teritoriu, dar mai ales la lobby-ul făcut de organizaţiile social-democrate din Muntenia, Oltenia şi Moldova. Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul” că filiale precum Brăila, Bacău, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman nici nu concep să nu aibă prefect, în condiţiile în care au avut rezultate de peste 40% la ultimele parlamentare.

Pentru a arăta că PNL a obţinut o funcţie mult râvnită, Cîţu a anunţat, deşi nu este bătută în cuie decizia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Acțiune de ecologizare pe traseul turistic de la tabăra Muncel. Ocolul Silvic Pașcani invită cetățenii să se alăture

Oana Cordoneanu

Rareș Bogdan, reproș adresat primarului Capitalei: Nicușor Dan să explice de ce au plecat doar trei directori din Administrația Firea, și ei prin pensionare, iar restul sunt toți tot acolo

Redacția

Ucraina vrea să-și exporte produsele agricole prin portul Constanța, cel mai mare de la Marea Neagră (ministru ucrainean)

Redacția
Încarcă...