NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
MagazinMonden

Croitoria – un business de familie solid. Care sunt primii paşi

Dacă îţi place să coşi, să creezi haine interesante sau să faci modificări, poţi lua în considerare începerea unei croitorii care este un business solid de familie şi o oportunitate perfectă pentru tine.

În funcţie de abilităţile pe care le ai, te poţi ocupa de proiecte variate – realizare haine, cusut huse pentru perne decorative de exterior, confecţionare lenjerii de pat, etc. Dacă te vei axa, însă, către croit haine, menţinerea tendinţelor de modă şi alegerea adecvată de ţesături textile sunt esenţiale pentru a avea succes. Nu uita că, dacă vei avea clienţi mulţumiţi, aceştia te vor recomanda, iar afacerea ta va prospera.

Iată care sunt primii paşi în pornirea unei astfel de afaceri de familie.

Creează-ţi un plan de afaceri 

Este esenţial să concepi un plan de afaceri după care să te ghidezi în fiecare etapă de dezvoltare. Începe cu o analiză a pieţei locale şi află care este cererea, stabileşte clar de tipuri de servicii poţi oferi, costurile de pornire (maşini de cusut, închiriere spaţiu, achiziţionare fire şi diverse materiale, manechin, etc).

Advertisements
  

Pune-ţi actele în ordine

Dacă ai decis să deschizi o croitorie, va trebui să te ocupi de deschiderea unei firme, de obţinerea licenţei şi autorizaţiilor necesare pentru această activitate. Recomandat ar fi ca în această etapă să iei legătura cu o persoană autorizată care te poate ajuta şi ghida în întregul proces.

Creează atelierul de croitorie

Dacă vei lucra de acasă, afla ce reguli trebuie respectate pentru că totul să fie legal. Ţinând cont de faptul că în croitoria ta va fi fluctuaţie de clienţi, s-ar putea să ai nevoie de aprobarea vecinilor. A doua variantă ar fi să închiriezi un spaţiu pentru croitorie. Organizează apoi o cameră pentru afacerea ta. Aici vei aduce maşinile de cusut şi celelalte utilaje pe care le foloseşti (maşina de surfilat, presa de călcat, maşina de brodat, etc), deci ar trebui să dispui de un spaţiu generos.

Ia legătura cu un contabil

Dacă vei desfăşura activitatea de acasă, un contabil îţi va arăta care sunt avantajele fiscale de care poţi beneficia. Vei putea să faci unele deduceri avantajoase pentru spaţiul şi biroul de acasă, iar acesta te va putea învăţa cum să procedezi. Totodată, contabilul se poate ocupa de toată partea fiscală a activităţii tale.

Advertisements

Achiziţionează echipamentele şi materialele

După ce ai obţinut spaţiul pentru croitoria ta, urmează să achiziţionezi echipamentele de care ai nevoie pentru a porni activitatea. Vei avea nevoie de maşină de cusut, aţa de cusut, ace, instrumente pentru broderie, materiale textile, material impermeabil dacă te vei ocupa de huse pentru perne de exterior, ţesături, fermoare, nasturi, rejanse, etc.

Sursa de imagine: tale / Shutterstock.com

Advertisements
Advertisements

Related posts

“One more time”, o melodie lansată de pășcăneanul Andrei Rotaru și Cezara Costan (Video)

Redacția

Cele șase beneficii neașteptate ale consumului de alcool

Redacția

Pășcănean producător muzical, oferă sprijin tinerilor talentați, aflați la început de drum

Ema Roman
Încarcă...