NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cristian Ghinea: Implementarea PNRR poate fi pusă în pericol „doar dacă suntem foarte stupizi noi, ca ţară”

 În ceea ce priveşte o eventuală renegociere a prevederilor planului, Ghinea consideră că motivele invocate de PSD pentru un astfel de demers sunt „fanteziste” şi anunţă că oficialii de la Bruxelles cer motive bine întemeiate pentru o eventuală renegociere.

Întrebat marţi seară, la Digi 24, dacă există pericolul ca PNRR să nu fie implementat, Cristian Ghinea a răspuns: „Doar dacă suntem foarte stupizi noi, ca ţară, noi, ca Guvern, ca să zic aşa”.

„Altfel, PNRR-ul a fost negociat de către mine şi de către Florin Cîţu cu intenţia fermă şi cu bună credinţă să îl aplicăm. Nu au fost chestiuni aberante acolo. Până la 31 decembrie anul ăsta trebuie să fie gata sistemul informatic. (…) Mai trebuie semnate nişte acorduri cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Fondul European de Investiţii până la 31 decembrie, cred că am putea folosi 1,2 miliarde de euro, bani rapid care intră în economia românească în zona privată”, a adăugat fostul ministru al Proiectelor Europene.

El a susţinut că autorităţile române trebuie să facă cerere de plată şi primii bani vor ajunge în ţară încă de anul acesta.

  

Fostul ministru a afirmat că nu este posibilă o renegociere a PNRR,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Trend descrescător al infecțiilor cu noul coronavirus, în judeţul Iaşi

Redacția

Victorie la CNA! Clotilde anunță că Antena 3 și Ciolacu vor plăti scump pentru „știrile false”: „Am deschis și o acțiune în instanță împotriva celor care și-au permis să manipuleze în asemenea hal”

Redacția

Ciucă vrea introducerea certificatului verde la locul de muncă: Vor beneficia şi cei care au trecut prin boală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site