RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Control ISU la Primăria Paşcani! Anul trecut pompierii au închis sala multifuncţională a instituţiei

Primăria Paşcani şi instituţiile aflate în subordinea sa, au fost astăzi subiectul unui control din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Patru inspectori au venit în municipiu, şi au făcut verificări, iar ancheta va continua până mâine după amiază.

 

 

  

“Pe parcursul a două zile, la nivelul municipiului Paşcani, există un control tematic anual din  partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Astăzi domnii au venit la noi şi au mers în teritoriu, au vizat mai multe obiective, urmând ca acţiunea de control de monitorizare în tot ceea ce înseamnă situaţii de urgenţă pentru Primărie şi instituţiile din subordine, să continue şi mâine, iar după amiază să avem o întâlnire finală unde se va întocmi procesul verbal, ni se vor trasa probabil nişte măsuri şi nişte termene de îmbunătăţire a situaţiei existente”, a precizat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pşacani.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, controlul este unul de rutină, şi urmăreşte îndeplinirea obligaţiilor care vizează securitatea instituţiilor la incendiu.

“Este un control de rutină, prevăzut în planul de control lunar pe care îl face Inspecţia de Prevenire, şi vizează îndeplinirea obligaţiilor din punct de vedere al securităţii la incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Reamintim faptul că, în urmă cu un an, tot în luna noiembrie, Primăria Paşcani a fost amendată cu 50.000 lei, întrucât desfăşura evenimente într-o sală neautorizată ISU. Este vorba despre sala multifuncţională care a fost închisă, întrucât pompierii au constatat că aceasta nu era sigură în caz de incendiu. Tot atunci, supuse controlului au fost şi Casa Municipală de Cultură, precum şi sala de sport de la Stadionul Municipal.

 

 

Related posts

”Autostrada Ploiești – Pașcani e principalul proiect ce va fi finanțat prin PNRR. Încercăm să dăm bani și pentru Iași – Târgu Mureș”, anunță ministrul Fondurilor Europene

Redacția

Plombările, chinul șoferilor. Circulația pe străzi se desfășoară anevoios

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Ștefan cel Mare din Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...