RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contract pe viață la conducerea clubului CSM Pașcani! Directorul clubului are contract de muncă pe perioadă nedeterminată, nu contract de management! (DOC)

Alegerea pe viață a lui Florin Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ a stârnit reacții puternice în societate, însă acest caz nu este unul singular. La Pașcani, Bogdan Mandric, directorul Clubului Sportiv Municipal, este angajat pe perioadă nedeterminată. Acesta are încheiat un contract de muncă, nu unul de management așa cum cere legea celor care ocupă o astfel de funcție.

Fără un contract de management și fără criterii de performanță stabiliți, directorul CSM Pașcani nu poate fi evaluat și destituit chiar dacă echipa de fotbal CSM Pașcani este ciuca bătăilor în Liga 3, acolo unde deși a retrogradat de 3 ori a fost reprimită din lipsă de competitori.

Bogdan Mandric s-a angajat la CSM Pașcani ca muncitor calificat, urmând în paralel cursurile unei facultăți. În 2013, în luna februarie, clubul sportiv a organizat un concurs de promovare internă pentru funcția de director. În documentele clubului, dar și ale consiliului local, concursul a fost organizat în baza „Regulamentului de organizare și desfășurare a examenului de promovare în funcții a personalului contractual, încadrat în funcții cu nivel de studii inferior, care a absolvit o formă de învățământ superior de lungă sau de scurtă durată”.

Prin această formă de organizare a concursului, la acesta nu s-au putut înscrie decât angajații clubului care ocupau o funcție inferioară studiilor pe care le aveau, nici vorbă de altcineva din afara clubului.

  

Concursul a fost câștigat de Bogdan Mandric, care a fost singurul competitor, iar nota obținută a fost de 88,33 de puncte. Validarea concursului a fost făcută de Consiliul de Administrație al CSM Pașcani, prin Hotărârea nr. 6 din 21 martie 2013. În mod surprinzător printre semnatarii acestei hotărâri apare chiar Bogdan Mandric, care la acea dată era și membru în Consiliu de Administrație. De altfel, acest organism, tot printr-o hotărâre, a decis și forma de organizare a concursului pentru ocuparea funcției de director.

După concurs și hotărârea Consiliului de Administrație de la CSM Pașcani a venit rândul Consiliului Local. Care prin HCL nr. 77 din 30 aprilie 2013 a validat concursul și l-a numit director pe perioadă nedeterminată pe Bogdan Mandric. Într-o încercare de salvare a aparențelor legale, în hotărârea de Consiliu Local amintită aleșii locali au trasat la art. 2 sarcina Consiliului de Administrație să întocmească un contract de management și să fixeze obiectivele propuse, indicatorii de performanță și salarizarea directorului Bogdan Mandric.

Cu toate acestea lui Mandric i s-a încheiat de către Consiliul de Administrație un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, nu unul de management. Nici vorbă de obiective sau de criterii de performanță în acel documente.

De altfel, contactat telefonic Bogdan Mandric a declarat că nu are indicatori de performanță și că astfel de indicatori nu au o mare relevanță pentru că depind de corelarea lor cu bugetul clublui. Directorul CSM Pașcani a confirmat faptul că a participat singur la concurs și că acesta a fost organizat ca o promovare internă și a adăugat că nu consideră că este angajat ca director al clubului pe viață.

Document

Related posts

Portiță legală pentru pășcăneni, ca să poată recupera terenul de sub blocuri! O funcționară a reușit, dar primarul refuză și o trimite la muncă!

Răzvan Grecu

După ce ne-a fript cu majorările la utilități și taxe în această iarnă, Pantazi ne lasă în 2013 în voia câinilor și țânțarilor!

Răzvan Grecu

Olariu încearcă să se delimiteze de PSD! Demisie din comisii unde a fost desemnat

Marius Parteni
Încarcă...