RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu cere Guvernului să aloce bani pentru două investiții importante din comunele Vlădeni și Miroslovești

În şedinţa Senatului de luni, 9 aprilie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări şi o interpelare, având ca obiect probleme locale.

 

Prima întrebare a fost adresată Ministerului Educaţiei Naţionale, având ca obiect realizarea investiţiei ,,Şcoala cu clasele I-IV, sat Borşa, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi”. În anul 2008, au început lucrările la Şcoala Generală cu clasele I-IV sat Broşa, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi. Din lipsa finanţării lucrările au fost sistate, iar investiţia se deteriorează pe zi ce trece, întrucât clădirea nu are acoperiş, infiltraţiile apei producând o degradare continuă a lucrărilor efectuate până în prezent. Senatorul Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale să aloce banii necesari finalizării investiţiei.

  

 

Cea de-a doua întrebare a fost adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, având ca obiect necesitatea modernizării Drumului Comunal DC107 Miteşti – Verşeni –  Mirosloveşti, judeţul Iaşi. Acest drum are o importanţă deosebită pentru locuitorii comunei, deoarece Drumul Comunal DC107 face legătura cu Drumul Naţional DN2 şi Drumul Judeţean DJ 208G Tupilaţi – Girov din judeţul Neamţ.

 

Având în vedere importanţa acestui drum, senatorul Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice alocarea sumei de 7.485,628 mii lei, în vederea începerii lucrărilor de modernizare prin asfaltare.

Interpelarea senatorului Florin Constantinescu a fost adresată Ministerului Educaţiei Naţionale, având ca obiect sumele repartizate pentru judeţul Iaşi, din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru finanţarea lucrărilor la şcoli, creşe sau grădiniţe.

Din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale sunt alocate o serie de sume pentru reabilitarea, modernizarea sau construirea de noi şcoli, creşe sau grădiniţe în diferite judeţe ale ţării.

 

În acest context, senatorul PSD Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei date cu privire la calendarul alocărilor bugetare pentru realizarea de lucrări de construire a noi şcoli, creşe sau grădiniţe pentru anul 2013 şi lista localităţilor urbane şi rurale, din judeţul Iaşi, care vor beneficia de reabilitări sau modernizări ale şcolilor, creşelor sau grădiniţelor, deja existente, în perioada 2013-2014.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Conferință de presă PNL Pașcani, 16 aprilie 2024 (VIDEO)

Redacția

Petru Berbece, candidatul USR la funcția de primar al Municipiului Pașcani, invitat astăzi la Podcastul “De bine cu Roxana Savin”

Redacția

IGSU face angajări din sursă externă

Redacția
Încarcă...