RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu cere 1,5 milioane lei de la ministere pentru comuna Moțca

Comuna Moțca mai are nevoie de 1,5 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de extindere a rețelelor de canalizare și alimentare cu apă, din cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Apelor.

Situația a fost adusă la cunoștiința Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ministerului Finanţelor Publice, de către senatorul Florin Constantinescu, în baza unei intepelări adresate acestor ministere. Parlamentarul solicită alocarea acestei sume, pentru continuarea lucrărilor.  

Senatorul pășcănean a menţionat faptul că, de curând, a fost recepţionată ce-a de-a doua componentă a proiectului ,,Sistem Integrat de Gestionare a Apelor, în comuna Moţca” şi anume ,,Înfiinţare reţea de canalizare şi Staţie de epurare pentru satele Moţca şi Boureni”. Prima componentã a acestui proiect: ,,Realizare sistem de alimentare cu apã în satul Boureni“, a fost recepţionatã de autoritãţile locale în luna august a anului trecut, fiind în acest moment în funcţiune.”Acest proiect, având o valoare totalã de 13.055.227,00 lei, finanţat de Ministerul Mediului prin intermediul Programului de Reabilitare şi extindere a infrastructurii de apã şi apã uzatã, în procent de 85%, a fost iniţiat încă din anul 2007, reuşindu-se abia în anul 2009 să fie semnată Convenţia de finanţare. Statia de Epurare, comunã pentru cele douã sate, este amplasatã în partea sudică a localitãţii Boureni, la circa 400 m de limita acestuia cu deversare în albia majoră a râului Moldova. Aceasta este modulată pe două module, unul de 150 mc/zi , celălalt de 300 mc/zi, funcţionarea ei putând fi reglată în funcţie de necesitãţi . Lungimea totalã a reţelei de canalizare, în cele două localitãţi este de 10.331 ml de retea de canalizare fiind montate 276 de cămine de racordare pentru utilizatori”, a explicat senatorul Florin Constantinescu.   

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria somată să comunice clar măsurile și modul de organizare, al alegerilor de duminică!

Marius Parteni

(P) Obiectivele Partidului Mișcarea Populară în Parlamentul European

Redacția

PNL Pașcani a desemnat candidatul la Primărie pentru alegerile de anul viitor

Marius Parteni
Încarcă...