NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consiliul Naţional al Elevilor acuză Guvernul de iresponsabilitate: O lipsă de asumare a creşterii alocărilor bugetare pentru transportul elevilor, un atac flagrant la sistemul de educaţie / OUG pentru decontarea transportului, retrasă din şedinţa Comisiei de Dialog Social

Consiliul Naţional al Elevilor transmite, luni seară, că OUG pentru decontarea transportului a fost retrasă din şedinţa Comisiei de Dialog Social, cu doar o oră înainte de întrunirea acesteia.

”În şedinţa Comisiei de Dialog Social ce a avut loc la data de 19 septembrie 2022 ar fi trebuit să se poarte o discuţie despre un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce implementa un nou mecanism pentru decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor navetişti: o sumă forfetară, în valoare de 50 de lei pentru primii 3 kilometri parcurşi, ulterior fiind adăugaţi câte 5 lei pentru fiecare kilometru în plus. Cu mai puţin de o oră înainte de momentul începerii şedinţei, Ministerul Educaţiei a retras componenta transportului din proiectul de OUG, amânând discuţia pentru o dezbatere publică ce va fi organizată în data de 21 septembrie 2022”, a transmis, luni seară, Consiliul Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă.

Organizaţia afirmă că, deşi noul mecanism presupune o creştere a alocărilor bugetare din prezent, acesta tot nu ar putea rezolva problemele majore din teritoriu.

Advertisements

Reprezentanţii elevilor afirmă că zeci de abonamente din ţară arată că, urmând formula de calcul propusă de Ministerul Educaţiei, elevii ar primi, într-un caz norocos,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

SuperLiga: FC Argeş vs. FC U Craiova 1948. „Vulturii”, invincibili în Trivale

Redacția

Taxa auto a fost suspendată.Românii îşi vor primi înapoi banii achitaţi

Redacția

Vor fi achiziţionate 3 milioane de teste rapide şi 10 milioane de seringi pentru vaccinare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site