NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul Judetean lasa in paragina zeci de cladiri

Autoritatile judetene au trecut recent la inventarierea cladirilor de patrimoniu pe care le au in gestiune. Fie ca este vorba de imobile aflate in gestionarea Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, ale institutiilor de cultura sau alte organisme subordonate, conducerea Consiliului Judetean Iasi vrea cu disperare sa scape de o buna parte din cladiri.

 
Alesii judetului au votat recent un plan de reorganizare privind aceste imobile aflate in gestionarea institutiei, cladiri aflate in paragina si care necesita urgent lucrari de reabilitare. O buna parte din aceste imobile au ajuns intr-un asemenea hal de degradare pentru ca reprezentantii Consiliului Judetean Iasi nu au stiut sa le gestioneze corespunzator. 
 
Acum, conducerea institutiei vrea sa le scoata la inchiriat, obligand chiriasii sa le refaca pe cheltuiala lor. In aceasta situatie au intrat 12 imobile aflate in gestionarea Consiliului Judetean Iasi, printre care hangarele si birourile de la Aviatia Utilitara, o centrala termica de pe strada Hatman Sendrea, Casa Calaului de pe strada Manta Rosie, imobile din Pascani, Harlau, Halaucesti, Podu Iloaiei, Tutora sau Lespezi. Pe langa toate aceste imobile, CJ a anuntat ca este dispus sa scoata la inchiriat imobile apartinand Filarmonicii de Stat "Moldova" Iasi, Muzeului Literaturii Romane Iasi, celor sase spitale aflate in subordine si multor alte institutii. 
 
CJ scoate la inchiriat aceste cladiri vechi si in ruine, insa prefera sa investeasca doua milioane de euro in spatiul din strada Vasile Alecsandri din municipiul Iasi. Acel imobil a intrat intr-un proces de reabilitare, urmand a gazdui o buna parte din directiile si structurile institutiei judetene. 
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
Advertisements

Related posts

Restricții de viteză, macazuri înghețate. Cum se circulă pe calea ferată din cauza zăpezii viscolite

Redacția

Puterea le ia mințile: Ei au voie. Dumneavoastră dacă procedați la fel sunteți amendați!?

Marius Parteni

Dinu Apăvăloaiei va fi înlocuit în CJ de un nou consilier

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site