RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în ședință/ Pe ordinea de zi se află și încetarea mandatelor pentru trei consilieri, printre care și liderul grevei STB, Vasile Petrariu

O şedinţă a Consiliului General al Capitalei va avea loc luni, la ora 10:00, pe ordinea de zi figurând 32 de proiecte de hotărâre.

Printre acestea se numără: diminuarea capitalului social al Companiei Municipale Imobiliara cu 57 de milioane de lei (proiect), asocierea Municipalităţii cu Sectorul 4 şi Administraţia Parcului Văcăreşti şi încetarea a trei mandate de consilier general, inclusiv al liderului sindical de la STB Vasile Petrariu.

* Capitalul social al Companiei Municipale Imobiliara urmează să fie diminuat cu 57.015.000 de lei, ajungând la 120.000 de lei, prevede un proiect propus de primarul general Nicuşor Dan.

Potrivit consilierului municipal USR Cosmin Smighelschi, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a Companiei Municipale Imobiliara, proiectul vizează aducerea înapoi la executivul PMB a proiectului rezidenţial din Prelungirea Ghencea, în vederea continuării. Demersul are loc în contextul pregătirilor pentru închiderea Companiei Municipale Imobiliara.

  

În referatul de aprobare se arată că, în acest moment, societatea se află în imposibilitatea continuării construcţiei imobilului cu destinaţie de locuinţe sociale. Societatea comercială a acumulat până la 31 decembrie 2020 pierderi de 5,4 milioane lei. Totodată, pe 27 octombrie 2021 compania a cerut o majorare de capital de 24.700.000 lei pentru finalizarea lucrărilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cutremur cu magnitudinea 6,2 în Papua Noua Guinee

Redacția

Serie A: AS Roma, festival de goluri împotriva echipei lui Răzvan Marin

Redacția

Ciucă: Burduja are planul, are și tinerețea și curajul, are partea aceasta de spirit de sacrificiu

Redacția
Încarcă...