NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Conferinţă preoţească semestrială la Paşcani

O nouă conferinţă preoţească semestrială a avut loc luni, 26 mai 2014, în Arhiepiscopia Iaşilor, de această dată în Protopopiatul Paşcani. Ca şi la celelalte protoierii, întâlnirea de la Paşcani a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a avut ca temă „Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Împărtăşanii – pregustare a împărăţiei cerurilor“, anul 2014 fiind proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca An omagial euharistic.

Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Paşcani a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica Parohiei Sadoveni. La finalul slujbei, IPS Teofan a vorbit despre importanţa temei abordate în acest an – „Taina Sf. Spovedanii şi Taina Sfintei Împărtăşanii – pregustare a împărăţiei cerurilor“: „A vorbi de Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie niciodată nu este de ajuns. Fideli acestei rânduieli, noi, preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor, precum şi toţi slujitorii sfintelor altare din Patriarhia Română, alături de credincioşii noştri, suntem chemaţi să încercăm a ne adânci cât mai mult în înţelegerea a ceea ce înseamnă a fi curăţit de păcate, a ceea ce înseamnă a te împărtăşi cu Domnul Hristos, a ceea ce înseamnă a da în chip de pâine şi vin viaţa ta Mântuitorului Hristos şi să primeşti în schimb viaţa Lui, prin Sfânta Împărtăşanie. Îi mulţumim aşadar lui Dumnezeu pentru aceste două mari daruri revărsate asupra noastră, cu care preoţii îşi împlinesc cea mai mare parte a slujirii lor clericale, prin spovedirea credincioşilor şi prin liturghisirea dumnezeieştii Euharistii“.

Întrunirea preoţească a continuat apoi cu vizionarea unui film tematic şi cu prezentarea unui referat despre Spovedanie şi Împărtăşanie, susţinut de pr. Ionuţ Muraru de la Parohia Slobozia.

  

După o serie de întrebări şi răspunsuri privind unele practici în ceea ce priveşte Taina Spovedaniei şi Taina Împărtăşaniei, conferinţa preoţilor din Protopopiatul Paşcani s-a încheiat cu audienţele primite de IPS Teofan. În cadrul întrunirii, cei prezenţi au putut achiziţiona cărţi ce tratează Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Împărtăşanii, fiind puse la dispoziţie în acest sens mai multe titluri. Preoţii participanţi au fost însoţiţi pe toată perioada conferinţei de pr. Bogdan Frăsilă, misionar protopopesc în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de pr. Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Paşcani.

Advertisements
Advertisements

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Revoltator! Imagini incredibile cu un preot intr-un tren din gara Pascani – FOTO, VIDEO

Redacția

Luni începe un nou an școlar! Când au loc festivitățile de deschidere, la fiecare instituție din Pașcani

Oana Cordoneanu

Platformă online pentru schimbarea furnizorului de energie electrică şi gaze naturale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site