NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Conducerea Prest Serv nu vrea asocierea cu ApaVital

La nivelul institutiei furnizatoare de servicii de apa si canal au inceput sa apara unele suspiciuni cu privire la faptul ca prin aderarea la ARSACIS a municipiului Pascani s-ar ascunde unele interese.

Reamintim ca in ultima sedinta extraordinara de Consiliu Local Municipal, alesii pascaneni au votat proiectul de hotarare privind aderarea la ARSACIS. Primarul a precizat faptul ca acceptul este necesar pentru a se putea negocia protocolul de afiliere al societatii Prest Serv Apa (PSA) cu ApaVital. In cazul in care reprezentantii companiei iesene nu sunt de acord cu unele propuneri ale pascanenilor, atunci se vor desprinde din aderare. Pantazi a facut o afirmatie in plenul sedintei cum ca in orice caz, in maxim doi ani de zile, societatea de apa ajunge in faliment. Aceasta declaratie i-a pus pe ganduri pe cei de la PSA. Intrebat pe ce s-a bazat atunci cand a facut aceasta afirmatie, raspunsul primarului a fost sec. „Cel mai bine este sa mergeti sa cereti o balanta si un bilant contabil de la Prest Serv Apa, iar rezultatele vor vorbi de la sine”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.

„Nu stiu pe ce s-a bazat domnul primar cand a facut afirmatia ca in doi ani de zile ajungem in faliment. Poate dumnealui stie mai multe. Dar noi functionam destul de bine, adica nu avem probleme financiare. Primaria mai trebuie sa ne mai dea niste bani, mai exista varianta sa mai primim niste bani de la Guvern, iar acestia vor merge pe investitii. Deci situatia nu este chiar asa cum cred altii. Sa se faca un calcul simplu. Daca aderam la ApaVital, atunci va fi o scumpire la Pascani, pe serviciile de apa si canalizare, de 1,5 lei. Daca s-ar adauga la facturi aceasta scumpire, atunci la cei aproximativ 200.000 mc de apa pe care-i furnizam s-ar strange lunar o suma de 200.000 lei. Intr-un an s-ar face 2400.000 lei. Calculat la trei ani de zile, de cand au spus cei de la ARSACIS ca s-ar incepe investitiile in zona, municipiul Pascani ar avea suma de 3 milioane de euro pentru investitii. Acesti bani promit si cei de la Iasi ca-i vor investi pentru inceput. Deci nu vad sa fie vreun avantaj pentru pascaneni aceasta aderare. Luati comunele si localitatile din jur care s-au afiliat la ApaVital. Sunt numai probleme, atat la partea de servicii cat si la capitolul investitii”, au declarat mai multe voci din conducerea societatii Prest Serv Apa. O solutie pentru ca la Pascani sa se faca investitii in retea este cresterea facturilor.

Partea proasta este aceea ca indiferent de ce s-ar intampla cu siguranta, pascanenii vor plati mai mult la serviciile de apa si canalizare. De o perioada de timp se tot discuta de „inghitirea” operatorului local de catre cel judetean, semn ca se va merge pe regionalizarea retelei de distributie. Din pacate, alesii locali nu iau in calcul o problema importanta si anume nivelul de trai al pascanenilor comparativ cu cel de la Iasi. Numarul somerilor la Pascani este in crestere, iar la capitolul economie Pascaniul este repetent.
Mai sunt discutii ca se fac presiuni politice destul de mari pentru a trece de partea celor de la ApaVital. Practic, in cazul in care Pascaniul nu este de acord cu aceasta trecere, alesii nu vor mai primi finantare de la guvern pentru proiecte de interes public. Specialistii pascaneni din domeniu spun ca din toata aceasta situatie, singurii care ar avea de castigat ar fi cei de la judet, actuala societate pascaneana de apa fiind un punct strategic in zona si un operator profitabil. In perioada urmatoare se va veni in sedinta de Consiliu Local cu un proiect de hotarare privind asocierea societatii pascanene de apa la ApaVital Iasi, dar doar in urma negocierilor duse de comisia locala.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primăria Paşcani atenţionează locuitorii străzilor ce vor fi reabilitate să-şi facă branşamentele la utilităţi înainte de începerea lucrărilor

Răzvan Grecu

Viceprimarul Vasile Axinte nu este încă purtător de cuvânt. Primarul nu a avut timp să-i semneze dispoziţia de numire!

Răzvan Grecu

Marius Pintilie anunță că a contestat amenzile date de „Poliția Primarului”! Liberalul îi recomandă lui Pantazi să se amendeze singur, pentru că este în aceeași situație!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site