NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul Mihai Dediu acuză că 3.000 de euro e prea mult pentru un autobuz second hand, dar cere pe un autocar „mai tânăr”, cu un an, suma de 36.000 de euro

Achiziția de către CLP Ecoserv SRL a unui autobuz de tip second hand a fost criticată aspru de către consilierul local Mihai Dediu. Acesta a spus la o emisiune televizată că autobuzul este prea scump și a susținut că orașul Stuttgart din Germania a scos la vânzare autobuze cu o normă de poluare mai bună la prețul de doar 1.800 de euro.

„Au spus că autobuzul este ieftin. Știți ce înseamnă să întreții o mașină care a stat doi ani de zile blocată în intemperii. 6 anvelope pe care nu le mai poți utiliza la transportul public de persoane. Este între 2200 – 2500 de lei un cauciuc, asta înseamnă peste 150 de milioane de lei, plus reparațiile pentru că este o marcă pretențiosă. Au spus că este ieftină, dar nu e așa. Uitați, orașul Stuttgart din Germania este obligat să introducă transportul electric și își vinde parcul auto. Autobuz de marcă mult mai ridicat, euro 5 nu euro 3, este 1.800 de euro cu TVA inclus”, a spus Mihai Dediu, consilier PSD. 

Dacă atunci când e vorba despre banii municipalității, din opoziție prețurile ar trebui să fie mai mici, când vine vorba despre afaceri personale prețurile cresc vertiginos. Astfel, același consilier local care spune că un autobuz din anul 2005, cu norma de poluare Euro 3, ar trebui să coste 1.800 de euro, cere pe un site de anunțuri nu mai puțin de 36.000 de euro pentru un autocar din anul 2006, cu norma de poluare Euro 3.

Cât privește faptul că Leonard Ursu, cu aprobarea fostului primar Dumitru Pantazi și a majorității PSD, din mandatul trecut al Consiliului Local, a cheltuit 32.000 de euro pentru un autobuz second hand, consilierul Mihai Dediu spune că el nu a făcut parte din acel legislativ local și nu comentează.

  

Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani face angajări

Redacția

Electromagnetica București plătită din bugetul local să ofere soluții de eficientizare și modernizare a iluminatului public din Pașcani

Marius Parteni

Acord de colaborare semnat între Patronatul Serviciilor Publice din România și Uniunea Municipalităților din Anatolia

Redacția
Încarcă...