NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Comunicat de presă: Managerul Spitalului Municipal de Urgență, explicații legate de modul de desfășurare și caracterul de urgență al ultimei ședințe de CA

Pentru corecta informare a opiniei publice în legatură cu articolul aparut intr-un cotidian ieşean, managerul Spitalului Municipal de Urgență Paşcani, face următoarele precizări referitoare la articolul cu titlul ,, Managerul unui spital din Iași, orbit complet de lupta pentru funcție! A convocat o întâlnire interzisă și le-a dat Corona-virus la medici! A obligat o subalternă bolnavă să vină!

Având în vedere ca în data de 3 aprilie a fost publicata in Monitorul Oficial  Ordonanța de Urgența nr. 40/2020/ din 2 aprilie 2020 prin care se prevede la art. 1 că  ,,Ministerul Sănătații coordonează organizarea și funcționarea tuturor unitatilor sanitare din subordinea autoritatilor administratiei publice locale si exercita inclusiv atributia de numire, suspendare si eliberare din functie a persoanelor care ocupa functii de conducere in cadrul acestor unitati, si întrucat în data de 16.04.2020 expira mandatul de management interimar al Spitalului Municipal de Urgenta Pascani cat si al directorului medical al unitatii, consilierul juridic a luat legatura telefonic cu compartimentul juridic al DSP Iași pentru stabilirea procedurilor ce trebuie urmate ca urmare a acestei Ordonanțe.

In jurul orei 15.00, consilierul unitatii sanitare a fost informat asupra procedurii ce trebuie puse in aplicare in sensul ca, in conformitate cu Legea 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii este necesara, convocarea Consiliului de Administratie al unitatii in vederea nominalizarii persoanei ce urmeaza a asigura managementul unitatii  pe perioada valabilitatii Ordonantei de Urgenta 40/2020.

S-a luat legatura cu presedintele Consiliului de Administratie care a solicitat convocarea membrilor intr-un numar minim de 50% +1  din numarul total de membri avand in vedere situatia pandemiei COVID 19.

Avand in vedere cele relatate mai sus mentionam ca managerul unitatii nu avea nici un drept de a convoca Consiliul de Administratie fapt care s-a si petrecut, in sensul ca nu intra in atributiile dumnealui convocarea acestui consiliu.

Acuzatia cotidianului iesean cu privire la infectarea a 3 medici din unitate este total nefondatata si neadevarata, aducand grave prejudicii actului medical din unitatea noastra intrucat persoanele in cauza nu au participat la Consiliul de Administratie, nefiind membrii  acestui consiliu.

In cadrul sedintei Consiliului de Administratie au fost respectate toate masurile de precautie conform legislatiei actuale (echipamente de protectie, dezinfectanti, distanta minima intre persoane fiind de peste 2 metri, durata sedintei maxim 15 minute).

Tinem sa precizam ca persoana diagnosticata pozitiv la care face referire articolul, a fost diagnosticata la 4 zile de la C.A. cand se afla in efectuarea concediului de odihna. Ancheta epidemiologica efectuata in cazul in speța, este obligatorie in fiecare caz pozitiv in parte.

De asemenea pana la data publicarii articolului exista un numar de 5 cazuri pozitive in randul cadrelor medicale – CPU, care au fost izolate imediat si tratate in Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Nu exista nici o similitudine cu Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, afirmatie facuta in articol, pe care o consideram aberanta si care nu corespunde realitatii.

Articolul publicat de cotidianul iesean in data de 15.04.2020 este neadecvat, denigrant si nu are nici un suport real, neavand nici o dovada, nerespectand nici cele mai elementare reguli de deontologie, de formator de opinie și jurnalism.

loading...
Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din Pașcani

Redacția

Senatorul Toma a depus un proiect legislativ prin care extinde numărul de locuri ale taxiurilor

Oana Cordoneanu

Protejați sistemul de canalizare! Nu aruncați în vasul de toaletă produse de igienă intimă, măști sau mănuși folosite pentru protecție!

Redacția
Încarcă...