NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Anchetă epidemiologică la Secția de Pompieri Pașcani, după primul caz de coronavirus confirmat în rândul angajaților. Personalul este testat!

Personalul Secției de Pompieri Pașcani a început să fie testat, după primul caz de coronavirus confirmat în rândul angajaților. Unul dintre ei a fost depistat pozitiv marți, 14 aprilie, și a fost transferat la spitalul de Boli Infecțioase Iași. Soția pompierului și copilul sunt și ei infectați.

Cel mai probabil virusul a fost luat de la contactul cu o altă persoană contaminată. Nici infectarea din aer nu este exclusă, în acest caz.

Toți colegii pompierului de pe tură au fost testați. În cazul unora, rezultatele ar fi fost deja comunicate, ele fiind negative.

„Ancheta este încă în derulare. Sunt liste de contacţi stabiliţi, atât din rândul personalului şi cel mai probabil al familiei. Încă suntem în faza de stabilire exactă a contacţilor şi prelevarea probelor pentru teste”, ne-a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

  

În cazul contacților identificați deja, aceștia sunt în izolare, perioadă în care se va începe și testarea lor.    

Advertisements

Related posts

Se află în comă după ce a înghiţit zeci de pastile! Un bărbat infectat cu COVID-19 a încercat în repetare rânduri să îşi încheie socotelele cu viaţa

Redacția

Decizia-bombă la Curtea de Apel Iasi. Judecătorii revin: Dorobăţ nu mai are voie să fie manager

Redacția

Bărbat din județul Iași ucis de gripă: avea 46 de ani

Redacția
Încarcă...