RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: Florin Constantinescu: „Impactul accizei la carburanţi ar fi de doar 0,2 puncte procentuale”

Comisia pentru Transporturi şi Energie a analizat în şedinţa din 8 aprilie a.c. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.14/2014 pentru completarea art.176 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal şi a hotărât să adopte aviz favorabil.

Preşedintele Comisiei, senatorul PSD Florin Constantinescu, a afirmat: „Schema adoptată de Guvern, care stă la baza Proiectului de lege, este în baza unei Directive europene care prevede posibilitatea acordării unei  reduceri de accize pentru motorina utilizată drept carburant, ca schemă de ajutor de stat pentru transportatorii licenţiaţi. Avizul favorabil pe care Comisia pentru Transporturi şi Energie l-a dat astăzi se referă la acordarea unei reduceri de 40 euro/1000 litri, faţă de nivelul standard prevăzut de lege, pentru motorina utilizată drept carburant pentru transport rutier de mărfuri. Impactul accizei la carburanţi ar fi astfel de doar 0,2 puncte procentuale. În Uniunea Europeană, acciza se poate recupera pentru motorină în şase ţări: Belgia, Franţa, Spania, Italia, Ungaria şi Slovenia.”

Proiectul de lege va fi supus aprobării Senatului, ca primă cameră sesizată. Conditiile, procedura si termenele de restituire se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

PP DD vrea cu orice preț capul consilierului Ioan Danu

Marius Parteni

Lider AUR din UK, dezvăluiri despre George Simion: „În doar 4 săptămâni am înțeles că liderii AUR nu sunt ceea ce spun că sunt. Nu sunt patrioți, sunt slugile străinilor care distrug țara noastră”

Redacția

Ape tulburi în PSD Iaşi: Gruparea lui Popa pregăteşte atacul asupra taberei lui Chirica

Redacția
Încarcă...