NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comunele Todirești și Mogoșești-Siret vor avea drumuri moderne! Compania Națională de Investiții a semnat contractul de lucrări

Drumurile sătești din comunele Todirești și Mogoșești-Siret vor fi reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Recent, licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată. Comisia de evaluare a ales oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Compania Națională de Investiții (CNI) SA continuă investițiile în județul Iași. Recent, a fost finalizată licitația pentru refacerea drumurilor afectate de calamități din comunele Todirești și Mogoșești-Siret, din județul Iași. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 16.094.555 de lei fără TVA, adică aproape 3,3 milioane de euro.
În urma evaluării, de lotul din Todirești se va ocupa asocierea de firme Conest SA – Artehnis SRL – Tehno Forest SRL, în timp ce lucrările din comuna Mogoșești-Siret vor fi realizate de asocierea de firme Enviro Construct SRL – Road Engineering Project SRL. Valoarea finală a contractului a ajuns la 12,1 milioane de lei fără TVA. Prima parte a investiției se referă la refacerea unei porțiuni de 4,5 kilometri din satul Băiceni, comuna Todirești. În proiect intră și reabilitarea podețelor.

În Mogoșești-Siret vor fi reabilitate drumurile pe o lungime de aproape 6 kilometri

Totodată, în ceea ce privește lotul din comuna Mogoșești-Siret, CNI a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din satele Mogoșești-Siret și Muncelu de Sus. Arterele au o lungime de 5.979 de metri.

„Pe teritoriul comunei Mogoșești-Siret, inundațiile au constituit un fenomen deosebit, producerea acestora datorându-se atât revărsarii unor cursuri de apă, cât și scurgerilor de torenți și de pe versanți. Drumurile sătești din comuna Mogoșești-Siret trebuie reabilitate deoarece există riscul ca, la următoarele precipitații abundente, să ducă la ruperea acestora în totalitate și întreruperea circulației, acestea fiind drumuri de o importanță deosebită. Necesitatea acestei reabilitări și modernizări este urgentă, deoarece drumurile sunt impracticabile, nu asigură accesul în condiții de siguranță și confort a localnicilor și nici a autovehiculelor ce tranzitează aceste drumuri, nu asigură circulația mașinilor de pompieri și ambulanțelor în satele Mogoșești-Siret și Muncelu de Sus”, se arată în documentația procedurii.

  

BZI.RO

Advertisements

Related posts

În comune fără apă, fără canalizare, fără asfalt, se reabilitează cămine culturale

Redacția

Competiție ciclistă la Heleșteni. Primarul a premiat zeci de tineri

Răzvan Grecu

Sistem de iluminat neconvenţional în comuna Tătăruși

Redacția
Încarcă...