NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Computerul tomograf de la Spitalului Municipal de Urgență s-a stricat!

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu mai beneficiază de serviciile computerului tomograf ce funcționează într-un spațiu din unitatea medicală. Societatea comercială ce îl deținte și operează, Scan Expert, a anunțat că acesta s-a defectat.

Conform doctorului Daniel Bechir, managerul unității medicale, defecțiunea este iremediabilă, astfel că societatea comercială a luat decizia de a înlocui aparatul. Cum o astfel de operațiune nu este una foarte simplă, se estimează că un nou computer tomograf va ajunge la spitalul din Pașcani în aproximativ o lună de zile.

„Computerul tomograf are o defecțiune majoră, iar cei care-l dețin vor să-l înlocuiască, pentru că pieasa costă prea mult. Pe noi ne ajuta foarte mult acest tomograf în elucidarea unor diagnosticuri, dat am înțeles într-o lună de zile va fi înlocuit. Durează mult pentru că aparatul este adus din Germania, cred, și fiind nou trebuie autorizat”,  a explicat situația Daniel Bechir, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Menționăm că între societatea Scan Expert și Spitatlul Municipal de Urgență Pașcani există un contract de colaborare cu privire la computerul tomograf. Funcționarea acestui aparat este extrem de necesară unității medicale, mai ales celor din Compartmentuil de Primiri Urgențe. În lipsa lui foarte multe cazuri ale unor pacienți ce trebuie supuși controlului sunt trimiși către unitățile medicale din Iași.

  
Advertisements

Related posts

Peste 6.000 de cazuri de COVID-19. Crește din nou numărul deceselor

Redacția

Centrul de Transfuzii prezintă zilnic informaţii pe Facebook

Redacția

Cât va costa o doză din vaccinul anti-COVID-19 în Europa

Redacția
Încarcă...