NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Computerul tomograf de la Spitalului Municipal de Urgență s-a stricat!

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu mai beneficiază de serviciile computerului tomograf ce funcționează într-un spațiu din unitatea medicală. Societatea comercială ce îl deținte și operează, Scan Expert, a anunțat că acesta s-a defectat.

Conform doctorului Daniel Bechir, managerul unității medicale, defecțiunea este iremediabilă, astfel că societatea comercială a luat decizia de a înlocui aparatul. Cum o astfel de operațiune nu este una foarte simplă, se estimează că un nou computer tomograf va ajunge la spitalul din Pașcani în aproximativ o lună de zile.

„Computerul tomograf are o defecțiune majoră, iar cei care-l dețin vor să-l înlocuiască, pentru că pieasa costă prea mult. Pe noi ne ajuta foarte mult acest tomograf în elucidarea unor diagnosticuri, dat am înțeles într-o lună de zile va fi înlocuit. Durează mult pentru că aparatul este adus din Germania, cred, și fiind nou trebuie autorizat”,  a explicat situația Daniel Bechir, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Menționăm că între societatea Scan Expert și Spitatlul Municipal de Urgență Pașcani există un contract de colaborare cu privire la computerul tomograf. Funcționarea acestui aparat este extrem de necesară unității medicale, mai ales celor din Compartmentuil de Primiri Urgențe. În lipsa lui foarte multe cazuri ale unor pacienți ce trebuie supuși controlului sunt trimiși către unitățile medicale din Iași.

loading...
Advertisements

Related posts

1.700 oameni au scăpat în ultimul an la Iaşi de o boală care le măcina viaţa

Redacția

Cum te poţi opera în străinătate cu bani de la stat?

Redacția

Viața în vremuri de coronavirus – Sfaturi practice din partea unui psiholog

Redacția
Încarcă...