NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia pentru protecție socială și combaterea sărăciei a avizat favorabil redelegarea serviciului de apă-canal către ApaVital


Prima ședință a comisiilor de specialitate din cadrul legislativului local a avut loc în această dimineață, iar în urma ei au fost avizate favorabil proiectele de rămânere în ARSACIS și de redelegare a serviciului de apă-canal la ApaVital.

Trei dintre cei cinci membri ai comisiei pentru învățământ și activități științifice, cultură, culte, tineret, sport și turism, sănătate, muncă, protecție socială și combaterea sărăciei au fost prezenți pentru a discuta subiectele legate de ApaVital. Este vorba de Carmen Apostol, președinta comisiei, Gabriela Nedelcu, ambele din PSD, și Ioan Danu din PC. Diana Acsinte, PNL, și Simona Palade, PSD lipsind.

Discuțiile s-au purtat în special pe nivelul redevenței pe care ApaVital ar urma să o plătească Primăriei. Consilierul Ioan Danu a explicat că el nu poate fi de acord ca pășcănenii să plătească de două ori investițiile făcute prin programul ISPA: din prețul apei și mai apoi din taxe și impozite locale. El a mai atras atenția că redevența trebuie încasată după cum spune legea și că nu va fi de acord ca operatorul ieșean să opereze în municipiu.

  

Cu toate acestea, proiectele privind rămânerea în ARSACIS și redelegarea serviciului de apă-canal către ApaVital au primit avizul favorabil datorită celor două voturi pentru exprimate de Carmen Apostol și Gabriela Nedelcu, Ioan Danu votând împotrivă.

Advertisements
Advertisements

Totuși, în mod surprinzător proiectul de hotărâre prin care se aprobă actul adițional nr.12, prin care se trasează regulile de folosire a redevenței nu a primit avizul favorabil al comisiei, deoarece consilierii PSD s-au abținut de la vot declarând că doresc să-l mai studieze nefiind convinși dacă încalcă sau nu legea adoptându-l.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Investițiile rămân aceleași, prețul se dublează! Dezbatere publică organizată de ApaVital!

Răzvan Grecu

Pașcani – Miroslovești, Lespezi – Vânători și Heci – Iorcani, iată când vor fi reabilitate aceste drumuri județene!

Marius Parteni

Lipsa toaletelor publice și răchitele, subiect de discuție la conferința finală a proiectului amenajare parc

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site