NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adomniţei, săltat cu jandarmii şi dus la audieri la DNA Iaşi. ACTUALIZARE 20:05 Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost reţinut în urmă cu puţin timp, după aproape cinci ore de audieri!


Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a fost săltat cu jandarmii astăzi şi dus la DNA Iaşi pentru audieri.

Potrivit unor informaţii, ar mai fi fost ridicate şi duse la audieri Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul CJ, şi una dintre subalternele sale, Ioana Raţă.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a confirmat pentru Ziarul de Iaşi că se află la audieri. El a infirmat faptul că ar fi fost săltat din trafic, aşa cum s-a zvonit. "Sub nicio formă nu am fost ridicat din trafic. Am fost chemat la audieri şi aştept", a subliniat Adomniţei. Şeful CJ a ţinut să adauge: "Dosarul este acelaşi, de unde fonduri europene, nu ştiu"…

  

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, la CJ Iaşi au descins mascaţii. Miza percheziţiilor ar fi fost reprezentată de un contract încheiat în 2013 între Laser Co, firmă deţinută de unul dintre finii primarului Gheorghe Nichita, şi CJ, privind realizarea unor materiale promoţionale.

Contractul, în valoare de 335.000 lei, cu tot cu TVA, viza realizarea a 14 tipuri de materiale, de la albume de pre­zentare a judeţului, mape de pre­zentare, hărţi turistice sau magneţi cu răşină, până la stick-uri USB, pixuri metalice şi sacoşe persona­lizate. Două din cele 14 tipuri de materiale au fost subdivizate în câte două repere. Astfel, au fost menţionate separat conceperea şi tipărirea albumului de prezentare, respectiv filmul de prezentare a judeţului şi DVD-ul propriu-zis. Dintre materialele solicitate, ar fi fost realizate doar 11, de semnat semnându-se însă pentru toate, contractul fiind achitat pentru întreaga sumă. Neregulile ar fi fost sesizate de serviciul audit public intern, care a sesizat mai departe conducerea CJ.

 sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Lovitură pentru ApaVital la nivel județean: PMP a blocat majorarea prețului apei. Proiectul a fost amânat

Marius Parteni

Târgu Frumos pregătit pentru Sărbătorile Pascale. Iepuri decorativi uriași au împânzit orașul

Oana Cordoneanu

Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site