RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

CNN: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean

Rusia a început să folosească o puternică bombă aeriană care a decimat apărarea ucraineană şi a înclinat balanţa pe linia frontului. A făcut acest lucru transformând o armă de bază din epoca sovietică într-o bombă teleghidată, care poate provoca un crater de 15 metri lăţime, relatează CNN, citat de News.ro.

Război în UcrainaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bomba FAB-1500 este, în esenţă, o armă de 1,5 tone, din care aproape jumătate este compusă din explozibili puternici. Ea este lansată de sus, de pe avioane de vânătoare, de la o distanţă de 60-70 de kilometri, ceea ce este în afara razei de acţiune a multora dintre mecanismele ucrainene de apărare aeriană. FAB-1500 este un alt exemplu al modului în care Rusia îşi duce războiul în Ucraina, provocând distrugeri masive înainte de a încerca să cucerească un teritoriu, notează CNN.

  

Videoclipuri recente de pe liniile de luptă din regiunea Doneţk au ilustrat puterea imensă a acestor bombe, deoarece au lovit centrale termice, fabrici şi blocuri turn – locuri de unde ucrainenii îşi coordonează, în general, apărarea.

FAB-1500 este dirijată spre ţintă printr-un sistem de ghidare şi aripi detaşabile care îi permit să planeze spre ţintă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Noi membri pentru conducerea CNSAS. Ce mandate expiră

Redacția

JO Tokyo: Japonia a urcat pe primul loc în clasamentul pe medalii – România, locul 33 după întrecerile de luni

Redacția

BREAKING O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat pe râul Mureș / ISU Timiș: Patru persoane sunt încă dispărute, doi minori și doi adulți / IPJ Timiș: Un minor a decedat / Surse: Persoanele din barcă nu purtau veste de salvare

Redacția
Încarcă...