RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Clarificări privind construcția noului cimitir și modul de atribuire a locurilor de veci

Problema locurilor de veci a fost discutată şi la audienţele de astăzi. Sunt cetăţeni din municpiul Paşcani care doresc să le achiziţioneze, pentru a fi siguri că vor avea unde să fie înmormântaţi. Primarul municipiului le-a explicat oamenilor, că odată cu funcţionarea noului cimitir, cetățenii vor putea să le cumpere și vor plăti o taxă de întreținere.

O femeia care a venit astăzi la audiențe a solicitat un loc de veci, fiind dispusă să plătească în rate.

Nu vă costă nimic, nu trebuie să plătiți. Odată ce vom amenaja noul cimitir, asigurăm urgențele, în cazul persoanelor decedate, iar după ce implementăm din proiect, punem la dispoziția celor care vor să intre în posesia lui, în baza unui Regulament de Funcționare. Nu trebuie să plătiți nimic. Va fi o taxă de întreținere”, a explicat primarul Marius Pintilie.

În conferința de presă, de la sediul Primăriei, edilul local spune că va încerca împreună cu funcționarii responsabili și protopopul Pavel Postolachi să facă o inventariere a locurilor de veci din actualul cimitir.

  

“Nu vreau să blochez nimic. Îmi doresc să dăm urgent drumul la treabă, să rezolvăm această problemă. Vom face o comisie de inventariere, să aflăm regimul juridic al actualului cimitir, dar vom începe și investițiile la cel nou”, a mai precizat Pintilie.

Locația unde trebuie construit noul cimitir este aprobată de aproximativ 20 de ani de zile, pe un teren din spatele școlii ”Ion Creangă”. Nici până astăzi nu a început construcția lui.

Proiectul adoptat de Consiliul Local este în faza de verificare a documentației tehnice.

Related posts

Viceprimarul Rățoi, explicații legate de depozitările de deșeuri din zona Pietriș – Gâștești!

Marius Parteni

Marius Pintilie, noul președinte al PNL Pașcani! Prima decizie: se strâng semnături împotriva premierului Victor Ponta!

Ema Roman

Nervi în trafic, pe strada Grădiniței! Echipajele de intervenție își fac loc cu greu!

Marius Parteni
Încarcă...