RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cinci milioane de lei pentru plombarea drumurilor judetene

Circa cinci milioane de lei vor fi alocate de drumarii ieseni pentru plombarea drumurilor judetene in decursul acestui an. Proiectul ar urma sa fie discutat de Consiliului Judetean Iasi, in sedinta ordinara din luna martie.

Pentru ca proiectul privind acordul cadru pe patru ani, pentru plombarea si pietruirea drumurilor judetene a cazut, drumarii ieseni au fost nevoiti sa faca proiectul doar pentru anul in curs. Valoarea lucrarilor privind plombarea arterelor judetene va fi de cinci milioane de lei, suma ce nu include TVA.

“Proiectul va fi demarat in prima sedinta ordinara. Am facut deja o inventariere a drumurilor, am stabilit in mare si suma pe care ar trebui sa ne bazam. Nu mai putem astepta ca instanta sa se pronunte in cazul proiectului promovat in Consiliul Judetean si atacat de Prefectura”, a precizat Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Proiectul privind pietruirea drumurilor judetene nu a fost luat inca in calcul de drumarii ieseni. Administratia de Drumuri ar fi trebuit initial sa demareze un proiect pe patru ani si care ar fi secatuit bugetul CJ cu 150 milioane de euro. Proiectul a fost insa atacat de prefectul judetului ca nelegal. In acest fel, Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi, s-a trezit in imposibilitatea de a-si mai vedea interesele si a decis sa mearga cu programul de plombari si pietruiri pe un singur an. Proiectul a starnit un scandal monstru, dupa ce PDL a preferat sa voteze cot la cot cu PNL in cazul plombarii si pietruirii drumurilor judetene. Proiectul a fost promovat si la ultima sedinta ordinara de CJ, insa a fost scos subit de pe ordinea de zi, dupa ce si alesii PDL au declarat ca voteaza impotriva.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Ședință extraordinară de Consiliu Local Pașcani, 6 octombrie 2023 (VIDEO)

Redacția

Societatea EkySam este câștigătoarea componentei infrastructură rutieră din cadrul PIDU

Răzvan Grecu

Ședință de Consiliu Local tensionată la Răchiteni. Un consilier deranjat de prezența ziariștilor. Acuze la adresa operatorului ApaVital (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...