RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cîmpeanu: Am mari emoţii referitor la evaluarea naţională şi bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara că are emoţii în ce priveşte rezultatele examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat din acest an, dar că rezultatele bune de la simulări îl fac să fie optimist.

“Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru capacitate şi bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de evaluare naţională şi bacalaureat”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a afirmat că tematica de examen a fost adaptată la specificul acestui an şcolar, afectat de pandemia de COVID-19, dar fără a afecta gradul de dificultate al subiectelor.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că rezultatele de la evaluarea naţională vor fi definitorii şi pentru analiza privind prima generaţie care a început ciclul primar cu clasa pregătitoare, afirmând că se ştie de pe acum că “diferenţele sunt mari între ce s-a dorit şi ce am obţinut”.

  

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Related posts

Vouchere de vacanţă de peste 3 milioane de euro pentru cadrele didactice din județ

Redacția

Evaluarea Națională 2021. Elevii susțin azi proba la Matematică

Redacția

Peste 1.450.000 de teste rapide antigen au fost distribuite în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași

Redacția
Încarcă...