NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Casa de Cultură anunţă mărţişorul

image

Cum ziua de 1 martie anunţă venirea primăverii, Casa de Cultură din Paşcani lansează o invitaţie pentru păşcănenii dornici să primească tradiţionalul mărţişor.

Începând cu ora 16.00, în sala Arcadia a Casei de Cultură vor avea loc o serie de manifestări, sub genericul ,,Căci toate sunt mărţişoare”. Deschiderea programului va fi marcată de activităţile unui atelier de artizanat şi a unui concurs de caligrafie. La acesta din urmă, pot participa elevi de la toate şcolile din oraş, clasele I-XII, care se înscriu la concurs în perioada 20-28 februarie.

  

Apoi, începând cu ora 17.00, va avea loc o prezentare pe tema ,,Istoria şi simbolistica mărţişorului‘’, ţinută de muzeografa Daniela Calistru. În tot acest timp, sala va găzui o expoziţie de fotografii cu modele de costume populare din zona Lunca Paşcani şi totodată expunerea unor costume propriu-zise şi a unor mărţişoare tradiţionale.

Ulterior, elevi ai Colegiului ,,Mihai Sadoveanu’’ , coordonaţi de profesorul Cristina Liuţă vor prezenta ,,Legenda Mărţişorului’’, după care directoarea Mărioara Preutu va ţine o scurtă prelegere despre Ion Creangă, aniversat tot în această zi, cu privire la activitatea acestuia ca autor de manuale şcolare.

După aceste activităţi, va avea loc o lansare de carte. Familia preotului Mihai Mocanu, trecut la cele veşnice, a adus un ultim omagiu părintelui, publicând la Editura Universitas XXI din Iaşi ultima operă a acestuia, denumită ,,Fire răzleţe din viaţa bisericească şi laică a epocii de aur’’.

În încheierea programului, Corala bisericii Sfinţii Voievozi din Paşcani, dirijată de profesoara Doina Atomei, va susţine un program artistic alături de o invitată specială, profesoara Ana Victoria Filip din Salva, Bistriţa-Năsăud, care va încânta publicul cu nişte cântări religioase speciale, aşa numitele pricesne. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O nouă ediție a concursului de matematică „Nicu T. Șerban”. Școala a mai pierdut un profesor

Oana Cordoneanu

”Metis”, club de dezbateri înființat la Liceul ”Miron Costin”

Redacția

Acţiuni în zona unităţilor de învăţământ pentru descurajarea actelor de absenteism şcolar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site