RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Cele mai vizitate oraşe ale lumii în 2023. Ce le face extrem de atrăgătoare pentru turişti

Când vine vorba despre turism, statisticile ne arată că Europa stă, în continuare, cel mai bine la nivel global. Astfel, în 2023, nu mai puţin şapte oraşe de pe bătrânul continent s-au clasat în top zece.

Datele oferite de compania globală de cercetare a pieţei Euromonitor International ne arată că, în 2023, Parisul a fost din nou numit cel mai atractiv oraş turistic din lume.

Ce oraşe se mai află în acest top?

Pentru realizarea clasamentului au fost luate în considerare mai multe detalii, precum turismul, durabilitatea, performanţa economică sau siguranţa. Europa reuşeşte să domine clasamentul, cu şapte oraşe în primele zece.

Singurele oraşe non-europene din acest top au fost Dubai, care ocupă a doua poziţie, Tokyo, pe poziţia a patra şi New York, pe poziţia a opta. Madrid, capitala Spaniei, s-a clasat pe locul trei, în timp ce Amsterdam, Berlin şi Roma s-au situat pe locurile cinci, şase, respectiv şapte. Barcelona şi Londra sunt oraşele care au reuşit să completeze TOP 10. 

  

De ce este Parisul unul dintre cele mai atrăgătoare oraşe?

În fiecare an, Parisul reuşeşte să obţină rezultate importante când vine vorba despre turism. Capitala Franţei stârneşte curiozitatea vizitatorilor şi reuşeşte să atragă turişti din întreaga lume. Bogdan Diaconu, specialist în turism, explică de ce capitala Franţei este o destinaţie atât de îndrăgită de turiştii din întreaga lume.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Ruinele unui teatru antic construit de Nero, descoperite la Roma

Redacția

”Ecouri FILIT” la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” Paşcani – scriitorul Alex Tocilescu, intervievat de elevi

Carmen Bălăceanu

Expoziție de pictură începând de astăzi, la Casa de Cultură Pașcani (FOTO)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...