RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Cele două mari GREȘELI ignorate de Iran, în noaptea în care a atacat Israelul. Analist: „A depășit un prag, atacarea directă a unei puteri nucleare”

Ștefan Popescu, analist de politică externă, a vorbit – într-un interviu pentru Gândul, despre situația din Orientul Mijlociu, culminând cu atacul Iranului asupra Israelul. Interlocutorul Gândul a precizat că, prin atacul asupra Israelului, Iranul a vrut să efectueze o demonstrație de forță, mai exact un element de obosire strategică a Israelului. În plus, susține interlocutorul nostru, acțiunea Iranului reprezintă o veste proastă pentru Ucraina, deoarece puterile occidentale trebuie să rămână angajate, pentru un timp, în regiunea Orientului Mijlociu, urmărind să nu aibă loc o posibilă escaladare a conflictului.

Analistul de politică externă contactat de Gândul a explicat care sunt cele două mari greșeli, făcute de Israel în atacul de sâmbătă noaptea spre duminică, atunci când, susține interlocutorul Gândul, a încălcat prin operațiunea lansată un prag în strategia sa anti-Israel și anume atacarea directă a unei puteri nucleare.

Reamintim că Iranul a lansat un atac cu zeci de drone şi rachete asupra Israelului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, motivân că operațiunea a reprezentat un răspuns la bombardarea de către Israel a consulatului său din Siria, pe data de 1 aprilie.

Israelul a decis „să lovească puternic Iranul.” Conflictul din Orientul Mijlociu escaladează?

  

Luni seara cabinetul de război al Israelului a decis „să lovească puternic Iranul”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Soția lui Navalnîi, înaintea unui nou proces ”mizerabil” intentat disidentului: ”Oamenilor de la Kremlin le este atât de frică de el, îl țin în închisoare pentru că nu se teme de această putere”

Redacția

O româncă și-a ucis cu un cuțit fiul în vârstă de 8 luni și și-a rănit grav fiica de doi ani. Fetița este în stare critică

Redacția

Prețurile au explodat în Italia. „Cafea la preț de Dubai” / Cât a plătit un turist pe o apă plată și o cafea

Redacția
Încarcă...