NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Ceasul Apocalipsei” se mută la 90 de secunde până la miezul nopții, pe măsură ce crește amenințarea nucleară

Oamenii de știință din domeniul atomic au setat marți „Ceasul Apocalipsei” mai aproape de miezul nopții ca niciodată, afirmând că amenințările de război nuclear, boli și schimbări climatice au fost exacerbate de invazia Rusiei în Ucraina, punând omenirea în fața unui risc mai mare de anihilare, potrivit Reuters.

Dr. Leonard Rieser mută săgeata ceasului Apocalipsei Foto: Carl Wagner / Zuma Press / Profimedia

„Ceasul Apocalipsei”, creat de Bulletin of the Atomic Scientists pentru a ilustra cât de aproape a ajuns omenirea de sfârșitul lumii, și-a mutat „ora” în 2023 la 90 de secunde până la miezul nopții, cu 10 secunde mai aproape decât a fost în ultimii trei ani.

  

Miezul nopții pe acest ceas marchează punctul teoretic al anihilării. Săgețile ceasului sunt mutate mai aproape sau mai departe de miezul nopții în funcție de aproximarea de către oamenii de știință a amenințărilor existențiale la un anumit moment.

Advertisements

Noua oră reflectă o lume în care invazia Rusiei în Ucraina a reînviat temerile de război nuclear.

Advertisements

„Amenințările subtil voalate ale Rusiei de a folosi arme nucleare reamintesc lumii că escaladarea conflictului prin accident, intenție sau eroare de calcul reprezintă un risc teribil.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Polonia ar putea părăsi Uniunea Europeană “mai repede decât se crede”

Redacția

Singapore, în stare de șoc, după ce un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul la școală de un coleg

Redacția

Emmanuel Macron a fost învestit preşedinte al Franţei pentru al doilea mandat de cinci ani / El a făcut apel la un ”nou contract social şi ecologic”, o ”renaştere politică” prin care Franţa să fie devină o ”mare putere”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site