Astronauții chinezi aflați la bordul stației spațiale Tiangong studiază microbii antici precum arheele anaerobe într-un experiment care urmărește să determine dacă unele dintre formele timpurii de viață de pe Pământ pot supraviețui într-un mediu cosmic simulat.
Membrii echipajului Shenzhou 18, comandantul Ye Guangfu și colegii săi Li Cong și Li Guangsu, se află la bordul stației Tiangong încă de la sfârșitul lunii aprilie și au fost ocupați cu efectuarea unor ieșiri în spațiu și desfășurarea de experimente.
Printre activitățile lor științifice se numără cercetări asupra daunelor provocate de radiațiile spațiale și adaptabilitatea arheelor anaerobe. Arheele sunt un domeniu de organisme unicelulare și unele dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ. Arheele utilizate în experimentul de pe Tiangong consumă hidrogen și dioxid de carbon, producând metan ca produs rezidual.
Microbii antici ne ajută în căutarea vieții pe alte planete
Cercetarea are scopul de a testa supraviețuirea acestora în condiții similare cu cele de pe Marte și sub radiații cosmice extreme, contribuind astfel la căutarea vieții extraterestre, conform unui raport al radiodifuzorului de stat chinez CCTV, citat de Space.com.
Metanul,
» Citește continuarea pe pagina autorului