RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ce spune PNL Paşcani despre problemele de la Salubritate

Grupul consilierilor locali PNL din cadrul Consiliului Local al municipiului Pașcani a aflat astăzi cu îngrijorare prin intermediul organelor de presă și nu în mod interinstituțional, despre  sistarea ridicării gunoiului menajer de pe raza municipiului, măsură aplicată de conducerea  S.C. EcoSalubritate S.A., societate aflată în subordinea Legislativului Local.

 

În mod cert această măsură rezultă dintr-un management defectuos și  din greșita administrare  a situațiilor de risc pentru populație. Este impardonabilă această poziție oficială,  prezentată cetățenilor  drept consecință a faptului că nu a fost mărit prețul acestui serviciu. Amintim că în prezent în municipiul Pașcani prețul plătit de cetățeni pentru serviciile de salubritate este cel mai mare din țară.

  

Considerăm că situația prezintă un atentat la sănătatea pășcănenilor, de care se fac direct răspunzători cei din conducerea acestei societăți, dar și consilierii locali PSD, ce au girat și validează în continuare această conducere prin votul acordat proiectelor ce vizează managementul defectuos al  S.C. EcoSalubritatea S.A.
Reamintim opiniei publice că, încă din luna octombrie a anului trecut consilierii PNL , ce au facut parte din Comisia de Analiză a activității S.C. EcoSalubritate S.A., înființată la solicitarea grupului PNL,  au atras atenția atât în ședințele legislativului local, cât și prin intermediul mijloacelor media de informare, asupra gravelor nereguli depistate la această societate, solicitând demiterea conducerii acestei societăți.

Problemele grave pe care le are societatea au fost readuse în atenția plenului Consiliului Local în lunile februarie, odată cu prezentarea Raportului întocmit de Comisia de Analiză, apoi în luna aprilie, odată cu discutarea bugetului societății, însă din păcate majoritatea consilierilor  PSD din Consiliul Local nu a ținut cont de opiniile și propunerile consilierilor liberali.

Grupul de consilieri PNL  dorește pe această cale să își exprime ferm nemulţumirea pentru modalitatea în care societăţile care se află în subordinea Consiliului Local înţeleg să conlucreze şi să colaboreze cu  consilierii locali.

Am observat în ultima perioadă drept practică obișnuită, faptul că suntem puşi în situaţia de a lua decizii foarte importante, în termene limită.  Spre exemplu data de la care se cunoaște situația acestor societăți și perioada în care se propun unele măsuri corective ”urgente” datează cu mult înainte ca acestea  să fie supuse dezbaterii Consiliului Local.
Suntem foarte nemulţumiți, faţă de managementul efectuat la S.C. EcoSalubritate S.A., cu referire directă atât la activitatea Consiliului de Administrație al societății, cât și la conducerea societății, în calitate de organ executiv.  

Din punctul nostru de vedere acest management iresponsabil  trebuie sancționat prin demitere şi dizolvat urgent, apoi propuse atât măsuri coerente, care să nu afecteze confortul cetățenilor, cât şi un plan de administrare şi de reorganizare serios, bazat pe calcule transparente și responsabilitate față de pășcăneni.

               
Precizăm că suntem în continuare dispuși să colaborăm pentru rezolvarea acestei situației grave, cu scopul găsirii unor soluții viabile, care să fie asumate de societatea în cauză și de legislativul local, nu să fie suportate financiar de cetățeni.

  Purtător de cuvânt PNL Paşcani,                                                                                                                                      Mihaela Iulia Spiridon

 

Related posts

Accident mortal, finalizat cu o condamnare! Impactul a fost devastator!

Redacția

Înarmat cu un pistol a mers să se cinstească. Amicii au râs că poartă o armă de jucărie, dar ce a urmat i-a îngrozit

Marius Parteni

IPJ Iași, obligat de instanţă să-i plătească unui polițist ratele la vilă

Redacția
Încarcă...