NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

În ianuarie s-au pensionat de două ori mai mulţi poliţişti ieşeni decât anul trecut

Tăvălugul pensionărilor din poliţia ieşeană a început. Numai în luna ianuarie a acestui an, au plecat din sistem zeci de poliţişti.

Mulţi au început să plece pe la sfârşitul anului trecut însă „grosul“ a aşteptat noile schimbări legislative ale noului guvern.

Dacă, la începutul anului 2020, peste 70 de poliţişti cu experienţă în sistem şi-au manifestat intenţia să plece, numai în luna ianuarie 50 au întreprins deja demersurile pentru pensionare.

„Dintre cele 50 de persoane care şi-au depus raportul de activitate, 44 au plecat deja din sistem în luna ianuarie, alte şase urmând să părăsească uniforma în zilele următoare“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Anul trecut au plecat din Ministerul de Interne un total de 26 de poliţişti, mulţi cu o bogată experienţă în spate. Cel mai probabil, cei plecaţi vor fi înlocuiţi de către alţi poliţişti aduşi de la posturile de poliţie din mediul rural, care au stat un an sau doi în uniforma de poliţist.

O altă posibilitate de ocupare a posturilor lăsate libere ar fi ca scoatarea lor la concurs din sursă externă, adică pentru doritorii din afara sistemului. În acest moment, deficitul de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi ar fi depăşit procentul de 10%.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Pericol în trafic!Șofer depistat băut la volan pe o stradă din Pașcani

Oana Cordoneanu

Mașinile de Poliție echipate cu radar s-au adunat la Uricani pentru calibrarea aparatelor

Redacția

Tânăr de 25 de ani, găsit spânzurat în podul casei

Ema Roman
Încarcă...